Glasba

11. 02. / pet / 20:00

dvorana Katedrala

predstavitev nove plošče


Matter: HAOS

+ Sahareya + Tsujigiri + .travnik + PTČ + Nomark

Predprodaja 12 €

Na dan 14 €

s popustom 9.60 €

Stari znanci Matter bodo decembra udarili z novim albumom petnajstih bangerjev visokega kalibra, poimenovanim Haos! Za popolno slavje bodo z nizom krajših predstavitvenih nastopov poskrbeli izvajalci vznemirljivega novega vala slovenskega hiphopa.

Nove plošče Matter so več kot le skupek novega materiala oz. končni plod najnovejšega ustvarjalnega obdobja kamniške trojice, ki je v zadnjih petih letih na novo definirala urbano glasbo v Sloveniji. So Dogodek. So višek nekega trenda in rojstvo novega. So točka, ki domačo sceno razdeli na prej in potem, pa tudi na za in proti. In so medgeneracijsko glasbeno praznovanje v Kinu Šiška. Amphibiosu (2016), Mrku (2017), Troglavu (2018) in hibridnemu Testamentu ljubezni (Better, 2020) bo letos sledil četrti samostojni album zasedbe Haos. Album, čigar naslov izhaja iz stare avtohtone matterinščine se s svojo dvoumnostjo poglablja v nemir slehernika, ki je po eni strani naklonjen kaotičnemu načinu življenja (chaos), po drugi strani pa stremi k varnosti, ki jo najde v strukturirani, domači coni udobja (house). Za razliko od prejšnjih izdaj zasedbe petnajsterica novih skladb ne varčuje z intenziteto, agresijo in hrupom, izšla pa bo pri založbi КАФАНА, novonastali veji krovne organizacije rx:tx. Na albumu kot vokalista gostujeta Tsujigiri in Tschimy, kot producenta pa Lou Cyan in Nikson.

Za ogrevanje Katedrale bodo tokrat s krajšimi nastopi poskrbeli Sahareya, Tsujigiri, .travnik, PTČ in Nomark – vidnejša imena vznemirljivega novega vala slovenskega hiphopa. Za vizualije tekom večera bo skrbel VJ Kasko Karambol, skupaj pa – pravimo haos!

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Že kupljene vstopnice veljajo za nov datum (11. 2. 2022). Možno je tudi vračilo kupnine preko Eventim. NAVODILA

PCT POGOJI
Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo. Ob predložitvi katerega od navedenih dokazil je potrebno izkazati tudi veljaven osebni dokument.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…