Vizualna umetnost

06. 05. 2019 - 24. 05. 2019

Galerija Kamera

Maks Bricelj: V STANJU NEUSTREZNEGA DELOVANJA

cikel samostojnih razstav

Vizualni umetnik Maks Bricelj v svojem delu zavržene predmete spreminja v vitrine in jih umešča v javni prostor. Nastale vitrine tvorijo mesta potencialnosti za interakcijo z občinstvom in njihovo participacijo v delu. Prizadevanje, da bi se okoli vitrin vzpostavila skupnost gledalcev, spodleti, a omarice kljub temu lahko postanejo prizorišče rabe, ko jih začnejo uporabljati druga živa bitja.

Podrobnejše informacije o razstavi so na voljo tukaj.

Maks Bricelj (1991) je leta 2016 zaključil dodiplomski študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, magistrski študij pa nadaljuje na oddelku za kiparstvo. Samostojno se je predstavil na razstavi 1991 (DobraVaga, Ljubljana 2016). Sodeloval je tudi na več skupinskih razstavah, med drugim na razstavah Samo (Kapsula, Ljubljana 2019 in Hiša kulture Pivka, Pivka 2018), Open Call (Galerija Škuc, Ljubljana 2017), Community Kit (MAO, Ljubljana 2017) in Neki piše (Vodnikova domačija, Ljubljana 2017).  

Cikel samostojnih razstav je niz razstavnih projektov v zgornjem preddverju Kina Šiška, ki ga vsako leto pripravlja kurator ali kuratorka mlajše generacije.

Vstop prost.

Kuratorka: Urška Aplinc.
Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…