Vizualna umetnost

11. 02. 2020 - 05. 03. 2020

Kino Šiška

Luka Ličina: Če boš prečkal vode, bom s teboj

kuratorski cikel

Zgodba se začne, ko si prerojen, ko razveljaviš prehod skozi vodo, in ko najdeš tistega, ki si ga pustil na obali – sebe. Luka Ličina, rojen v družino, ki pripada verski skupnosti, pripoveduje o izstopu iz svojega “prejšnjega življenja” skozi iskanje abstrakcij, kot so svoboda, Bog, odrešitev, sreča, ljubezen, njihovi medsebojni odnosi, in posledice vsega tega. Otvoritev bo pospremil pogovor kuratorja Dušana Savića z umetnikom. Pogovor bo potekal v srbskem jeziku, izročki v slovenskem jeziku bodo na voljo.

Luka Ličina (1995) je trenutno v 3. letniku študija kiparstva na Fakulteti likovnih umetnosti v Beogradu, pod prof. Mrdjanom Bajićem. Trenutno je sodelavec Ulične galerije v Beogradu. V svojem delu uporablja številne medije, kot so kiparstvo, instalacije, video, vizualna poezija in risba, za raziskovanje tako zunanjih kot notranjih konfliktov posameznika v različnih družbenih modelih.

Nedavne razstave in projekti: “Room for Error” v Ostavinski galeriji, Beograd (2018), “The Crowd in the City” v KC Grad, Beograd (2019), delavnica Real Presence v KC Magacin, Beograd (2019), “The Wrong Biennale” v The Prosthetic Pavilion (2019).

Kurator: Dušan Savić

Kuratorjevo besedilo o razstavi je na voljo tukaj.

Vstop prost.

Organizacija: Kino Šiška. 

Predvaja se…