Vizualna umetnost

23. 09. 2019 - 10. 10. 2019

zgornje preddverje

Lucija Rosc: ROJSTNODNEVNI MLAJI VOL. 3

razstava

Fotografinja Lucija Rosc v sklopu mednarodnega zin poziva ZINE VITRINE predstavlja z razstavo in novo publikacijo, v kateri nadaljuje zbiranje in dokumentiranje rojstnodnevnih mlajev. Navdušena nad kreativnostjo in raznovrstnostjo mlajev, ki jih v svojem domačem kraju in okolici ljudje postavljajo ob različnih jubilejih, jih fotografira že od leta 2016. Takšne akcije okraševanja v določenih skupnostih utrjujejo vezi in se v sodobnem času po funkciji približujejo ritualu.

Program razstav, delavnic in zin čitalnice ZINE VITRINE, ki se nahaja v galeriji DobraVaga, vsako leto ustvarjalce različnih profilov povabi k sodelovanju na mednarodnem zin pozivu, na katerem izmed prispelih prijav izbrani umetniki realizirajo razstavo ali produkcijo zina ter širšo predstavitev svoje ustvarjalne prakse ali specifične ideje. Na lanskoletnem 4. pozivu ZINE 4 VITRINE je po mnenju žirije med prispelimi predlogami izstopal zin Lucije Rosc To so korale (2018).

Lucija Rosc (1995) je zaključila dodiplomski študij fotografije na Visoki šoli za storitve v Ljubljani. Sodelovala je na več skupinskih fotografskih razstavah doma in v tujini ter imela tri samostojne fotografske razstave. Leta 2018 je z zinom To so korale zmagala na pozivu ZINE 4 VITRINE | 4. mednarodni zin poziv, ki sta ga organizirala Kino Šiška in galerija DobraVaga. Svoje delo je predstavila v sklopu cikla razstav Prepih v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova. Z umetniškim kolektivom NIMIDABI je razstavljala na festivalu Fotopub v Novem mestu. Sodelovala je na skupinskih razstavah v galeriji P74, Narodnem muzeju Slovenije, Galeriji Photon, Cirkulaciji2, DobriVagi, GT22 in Aksiomi. Podiplomski študij fotografije nadaljuje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani.

Kuratorka: Jasna Jernejšek

Podrobnejše informacije o razstavi so na voljo tukaj.

Vstop prost.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…