Glasba

10. 05. 2017

dvorana Komuna

KUKUSHAI

predstavitev albuma

Trio Kukushai, v postavi priznanega pianista in skladatelja Roka Zalokarja, multidisciplinarne umetnice ter vokalistke Eve Poženel in SunMi Hong, ene najbolj cenjenih bobnark na amsterdamski sceni, nam bo v živo predstavil za maj napovedan plod svojega raziskovanja avantgarde, popa in jazza, album Fruitile. Ta odraža zasedbino prepoznavno zmes melodičnih elementov in nenavadnih harmoničnih ter ritmičnih tekstur, nadgrajuje pa jo tudi s prepletom več vokalnih linij.

Slovensko-nizozemska naveza se pri oblikovanju svoje prefinjene zvočne slike spogleduje tako z jazzom, popom in punkom kot eksperimentalno ter tradicionalno glasbo. Igriva, pogosto nadrealistična besedila ob tem izražajo zaprepadenost človeka v svetu, ki ga želi obvladati, a ga pravzaprav ne razume.

Zares pa skladbe tria zadihajo v živo, kjer Kukushai v okviru svojih kompozicij pušča prosto pot improviziranemu navdihu. Tovrstna glasbena svoboda obrodi navdušujočo, razkošno glasbeno pripoved, kot nalašč za večeren oddih in nabiranje novih moči sredi tedna.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…