Glasba

23. 10. 2021

dvorana Katedrala

druga godba 2020

Kimmo Pohjonen – UZone

Dogodek je prestavljen na 23. 10. 2021. Že kupljene vstopnice veljajo za nov termin, obenem pa za ta koncert ostajajo veljavne tudi festivalske vstopnice Druga godba 2020 / Abonma Druga godba 2020. Če se koncerta v novem terminu ne morete udeležiti, vam bodo pri prodajalcu povrnili kupnino. Za vračilo kupnine jih najkasneje do vključno 23. septembra kontaktirajte na info@mojekarte.si oziroma na podpora@mojekarte.si. Vračilo vstopnic po tem datumu ne bo več mogoče. Za festivalske vstopnice / Abonma Druga godba 2020 ni mogoče zahtevati vračila kupnine.

V Slovenijo se vrača ultimativen svetovni inovator na harmoniki, Kimmo Pohjonen. Zaradi novih okoliščin v povezavi s koronavirusom smo se skupaj z umetnikom odločili, da spremenimo prvotno napovedani dogodek Ultra Organ in premierno predstavimo UZone v prestavljenem terminu.

Kimmo Pohjonen v tem novem samostojnem delu raziskuje novo in neznano, v katerem je harmonika elektronski stroj, ki v realnem času ustvarja zvočne podobe, sliko in svetlobo.

Kimmo Pohjonen bo tako po devetnajstih letih, ko je prvič nastopil v Sloveniji s solističnim projektom na festivalu Druga godba, ponovno predstavil svoj solo projekt, v sodelovanju z dvema mojstroma zvoka in luči. V Mariboru bo nastopil prvič, v Kinu Šiška pa drugič, a prvič v živo. Pred leti smo namreč prikazali film Soundbreaker, odličen dokumentarec o njegovi ustvarjalnosti, ki razpenja meh od finske folk glasbe do neverjetnih projektov s kmetijskimi stroji, wrestlingom, sodobnim plesom, progresivnim rockom, sodobno klasično glasbo in drugim. Vsi projekti v živi različici prinašajo izpiljene in razkošne zvočne in vizualne podobe, kar Pohjonenove nastope že dve desetletji uvršča med najbolj atraktivne, ne glede na to ali so izvedeni v klubih, naravnih okoljih ali velikih koncertnih dvoranah. Nedvomno nas čaka nova zvočno vizualna poslastica.

Kimmo Pohjonen, harmonika, glas, kompozicije;
Sami Tammela, zvočno oblikovanje;
VJ Hellstone, vizualno oblikovanje

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Mojekarte.si.

Organizacija: Druga godba, Kino Šiška in Narodni dom Maribor

Predvaja se…