Delavnice

06. 02. 2021

Kino Šiška

Kaj pa če … – skupinska spletna zin delavnica (z Dario Tommasi)

spletni dogodek

Vabimo vas, da se udeležite skupinske spletne zin delavnice z Dario Tommasi v soboto, 6. februarja, ob 16.00. Udeleženci bodo morali odgovoriti na namišljene situacije in razviti kratko pripoved skozi risanje stripa in zapis stavka, ki opisuje, kaj bi se zgodilo.

“Kaj pa če …” bi se zgodilo nekaj norega in nepričakovanega, kar bi obrnilo vašo vsakodnevno rutino na glavo?

Igralci bodo vključeni v proces kolektivnega pisanja, pri katerem bo vsaka odločitev, ki jo sprejmejo, vplivala na celotno pripoved. Potem ko pošljejo svoje prispevke vodji igre, bodo prejeli nov “kaj pa če” stavek, ki ga je napisal eden od soigralcev. Njihova naloga bo nadaljevati zgodbo z novim stripom, ga poskenirati in vrniti vodji igre. Za vsako dejanje imajo na voljo 15 minut.

Končni cilj je ustvariti skupno pripoved z več prispevki vsakega udeleženca. Zgodbe bodo zbrane v zinu, ki ga bodo lahko udeleženci natisnili doma ali prevzeli v galeriji DobraVaga. Zin bo prav tako vključen v čitalniško zbirko DobreVage.

Za udeležbo na delavnici pošljite elektronsko sporočilo na urska.aplinc@dobravaga.si do 5. februarja. Nadaljnja navodila in podrobnosti o delavnici boste prejeli po elektronski pošti.

Delavnica bo potekala v angleščini.

O MENTORICI:

Daria Tommasi (1984) je diplomirala iz Zgodovine filma na Univerzi v Trstu, nato pa se specializirala za grafično oblikovanje na Mednarodni grafični šoli v Benetkah. Tam se je začela zanimati za samozaložništvo, ki ga dojema kot presek urejanja in oblikovanja, vizualnih umetnosti in obrtništva. Leta 2018 je bilo njeno delo izbrano za samostojno razstavo v okviru programa ZINE VITRINE galerije DobraVaga v Ljubljani, ki se osredotoča na samozaložništvo in fanzine. Poleg grafičnega ustvarjanja Daria ustvarja v mešanih tehnikah, vključno s keramiko, riso tiskom, sitotiskom in stop-motion animacijo. Njeno delo je bilo predstavljeno na samostojnih in skupinskih razstavah, knjižnih sejmih in filmskih festivalih v Italiji in drugod. Živi in ustvarja med Trstom ter Rennesom.

Trajanje delavnice: približno 2 uri

Organizacija: Kino Šiška/DobraVaga

Udeležba brezplačna.

Predvaja se…