Glasba

08. 09. 2021

Kavarna Kino Šiška

poletje v Šiški 2021

SONICA SERIES x KINO ŠIŠKA: Julia Reidy

brezplačen koncertni cikel

Avstralska_i strunar_ka, vokalist_ka, elektrofoničar_ka in improvizator_ka Julia Reidy je eno zanimivejših imen v polju sodobne kitarske godbe, ki “spominja na vse od Hope Sandoval do poznega obdobja Talk Talk, Jima O’Rourkea, skladatelja Tashija Wada in seveda Johna Faheyja, hkrati pa na koncu ne zveni kot nobeden od njih.” (Boomkat)

Julia Reidy ustvarja samosvoj splet čudovitega zvena kitar, razpetega med folkom in repetitivnim minimalizmom, zvensko predelanega vokala, elektronike in terenskih posnetkov. Je član_ica improvizatorskega orkestra Splitter Orchester, udejstvuje se na improvizatorski sceni, a je obenem pronicljiva avtor_ica, ki nas je v zadnjih letih zasul_a s svojimi ploščami, na katerih uteleša zven 12-strunske kitare, razpete med zvenom, teksturo, melodijo, repeticijo in razplastenostjo, prečeno z eteričnim glasom, podvrženim autotuneu, in podkrepljeno s sintetičnimi zvoki ter okoljskim šumom. Čeravno glasba deluje zasanjano, melanholično, psihedelično, se vanjo vtke tudi svojstvena tesnoba – tesnobnost prostora, v katerem odzvanja.

Reidy je na sledi tako tradiciji kozmičnega nemškega rocka, eksperimentalnim tvarinam v elektroakustični glasbi, kitarskim koreninastim tradicijam in obenem sodobni pop glasbi. Izdal_a je pri znanih mednarodnih založbah, kot so Editions Mego, Black Truffle in Room40, med drugim pa je nastopil_a na festivalih Tectonics, Send/Receive, Sydney, Berlin Jazz, Angelica in Mona Foma.

VSTOP PROST

PCT POGOJ
Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo.

Koprodukcija: SONICA, Kino Šiška, Muzej tranzitorne umetnosti MoTA in platforma Shape, ki jo sofinancira program Ustvarjalna Evropa.

Predvaja se…