Intermedija

18. 05. 2018

DobraVaga

zine vitrine

Joseph Carlough: BARVE

performans

Performans BARVE je zvočna izkušnja ponavljajočih se zvokov in poezije, zbrane v istoimenskem barvnem zinu, ki vključuje pikslaste podobe prevodov zvoka pesmi v vizualni nered. Poezija variira med humorno, žalostno in paranoidno, zvoki pa od veselih do hreščavih tonov.

Nekateri deli so zastavljeni interaktivno, drugi so tihi in kontemplativni. Avtor s performansom ustvarja posvečen prostor svetlobe in zvoka, kjer se poslušalci lahko izgubijo v drdranju njegovega glasu. Projekt bo pospremil avtorski zin, ki bo na voljo tudi gostom.

Joseph Carlough je pesnik, glasbenik in DIY založnik iz Philadelphie v ZDA. Zadnjih deset let vodi založbo Displaced Snail Publications, v okviru katere je izdal več kot 90 svojih zinov, vključno z zinom poezije in vizualnega nereda BARVE, izbrana dela o nebesnih teles Sun&Moon in 120-stransko neleposlovno delo o svoji ljubi mački Georgia the Cat. Sodeloval je z organizacijami, kot sta Microcosm Publishing in Joyful Noise Recordings, z glasbeniki, kot so Kishi Bashi, Hrishikesh Hirway in Serengeti, ter vrsto še neizdanih avtorjev in avtorjev, ki so izdali dela pri založbi Random House. Ko se ne ukvarja z grafičnim oblikovanjem ali vezavo knjig, vodi spletno stran o grozljivkah Scary Movie Club, igra različne instrumente v eksperimentalni drone skupini AKNIFE in z ženo v svojem domu prireja serijo glasbeno-umetniških dogodkov East Falls Zine Reading Room. Več o njegovem delu najdete na povezavi Displaced Snail Publications in na Instagram profilu @displacedsnail.

Dogodek bo potekal v angleščini.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…