Glasba

22. 04. / sre / 20:00

dvorana Katedrala

IGORRR

+ Author & Punisher + Otto Von Schirach

Predprodaja 22 €

Na dan 25 €

April je že po ljudskem izročilu vsaj vremensko nor mesec. Prvi april je dan norcev. Aprila bo tudi obilica norih koncertov, med njimi pa bo gotovo najbolj zmešan sledeči.

22. aprila se bo v Ljubljani v Kinu Šiška ustavila nenavadna koncertna karavana, ki jo vodi ime IGORRR. Gre za ime ene osebe, oziroma za ”odrsko ime” ene osebe. Ki se dela Francoza oziroma je Francoz. Gauiter Serre je njega pravo ime, vemo pa, da ”delati se Francoza” v bistvu pomeni, da se ”narediš budalo” oziroma ”da se požvižgaš na vse”. In Igorrr se požvižgajo (!!!) na vse. Vsa pravila, ves smisel, vse. So Unikat. Že to, da so Igorrr zdaj trije – poleg Gautierja sta tu še vokalistka Laurent Lunoir ter tolkalec Sylvain Bouvier. Igorrr miksajo vse živo in to izpade zelo dobro, kar dokazujejo vsi njihovi albumi, še posebej pa aktualni Savage Sinusoid, ki je osvojil svet s pomočjo založbe Metal Blade Records. V živo so Igorrr nenavadna sila bizarnosti, kakofonija zvoka, organiziran kaos, nepričakovanost v vsaki sekundi. Če je življenje kot škatla čokolade – saj ne veste, kaj boste dobili, potem je Igorrr eksplozija čokolade. Ne veste, kaj boste dobili, kdaj boste dobili in kaj vas bo zadelo. Bo pa sladko in večno si boste zapomnili to izkušnjo.

Pred Igorrr bo oder zasedel Američan Tristan Shone, glasbenik in strojni inženir, ki nastopa pod imenom Author & Punisher. Zveni kot industrial metal bend, le da je en sam. In ima doma narejene inštrumente. Za katere – spet! – skrbi sam. Morda je zaradi tega precej statičen, a je glasba prekleto dinamična. In družbeno-kritična, kar se še posebej vidi na zadnjem albumu Beastland, ki je izšel prek Relapse Records.

Koncert bo otvorilo ime Otto von Schirach, varovanec založbe Monkeytown Records, katerega življenjepis in glasba sta preveč bizarna, da bi ju sploh bilo moč opisati v zgolj enem kratkem PR-tekstu. Uporabite Google in se čudite.

Vstopnice že v prodaji prek prodajne mreže MojeKarte.si in On-Parole.

Organizacija: Dirty Skunks.

Predvaja se…