Glasba

02. 12. / čet / 20:00

dvorana Katedrala

IGORRR

+ Otto Von Schirach + Drumcorps

Predprodaja 22 €

Na dan 25 €

dijaki, študenti, samozaposleni v kulturi in upokojenci 17.6 €

Prestavljen koncert iz časa, ko je svet obiskala korona!

Decembra se bo v Ljubljani v Kinu Šiška ustavila nenavadna koncertna karavana, ki jo vodi ime IGORRR. Gre za ime ene osebe, oziroma za ”odrsko ime” ene osebe. Ki se dela Francoza oziroma je Francoz. Gauiter Serre je njega pravo ime, vemo pa, da ”delati se Francoza” v bistvu pomeni, da se ”narediš budalo” oziroma ”da se požvižgaš na vse”. In Igorrr se požvižgajo (!!!) na vse. Vsa pravila, ves smisel, vse. So Unikat. Že to, da so Igorrr zdaj trije – poleg Gautierja sta tu še vokalistka Laurent Lunoir ter tolkalec Sylvain Bouvier. Igorrr miksajo vse živo in to izpade zelo dobro, kar dokazujejo vsi njihovi albumi, še posebej pa aktualni Savage Sinusoid, ki je osvojil svet s pomočjo založbe Metal Blade Records. V živo so Igorrr nenavadna sila bizarnosti, kakofonija zvoka, organiziran kaos, nepričakovanost v vsaki sekundi. Če je življenje kot škatla čokolade – saj ne veste, kaj boste dobili, potem je Igorrr eksplozija čokolade. Ne veste, kaj boste dobili, kdaj boste dobili in kaj vas bo zadelo. Bo pa sladko in večno si boste zapomnili to izkušnjo.

Pred Igorrr bo oder zasedel metal breakcore projekt Aarona Spectrea Drumcorps, med drugim tudi prejemnik nagrade “Sound Art Award” na festivalu Ars Electronica. Leta 2015 je izdal album Falling Forward, na katerem lahko najdemo tudi bobnarja Igorja Cavalero (Sepultura, Soulwax idr.), Lea Millerja in Mikea Justiana.

Koncert bo otvorilo ime Otto von Schirach, varovanec založbe Monkeytown Records, katerega življenjepis in glasba sta preveč bizarna, da bi ju sploh bilo moč opisati v zgolj enem kratkem PR-tekstu. Uporabite Google in se čudite.

Vstopnice že v prodaji prek prodajne mreže MojeKarte.si in On-Parole.

Organizacija: KUD Veseli dihurčki.

Predvaja se…