Glasba

06. 02. 2019

dvorana Komuna

predstavitev nove plošče

IGOR MATKOVIĆ “EPHEMERAL” QUINTET

Ob izdaji novega, četrtega albuma Ephemeral Lake vas vabimo na večer s kvintetom, ki ga sestavljajo trenutno eni najbolj kreativnih in inovativnih domačih jazz glasbenikov pri nas ter širše. Poleg Igorja Matkovića na trobenti in elektroniki igrajo še Jošt Drašler (kontrabas, e-bas), Rok Zalokar (piano, rhodes, elektronika), Jani Moder (kitara, elektronika) in Kristijan Krajnčan (bobni, čelo, elektronika). Postregli bodo z novimi preoblekami nekaterih že slišanih skladb, pa tudi s povsem novim materialom.

Album Ephemeral Lake, ki je kar nekaj časa čakal na svoj pravi čas, bo ta dan uzrl luč sveta. Na njem lahko slišite tudi trenutno enega najbolj priznanih evropskih pianistov Marcina Wasilewskega, s katerim je Igor Matković že sodeloval. Plošča bo prva celotna izdaja na novo ustanovljeni založbi Modigo, pod katero se je poleg Igorja podpisal tudi soustanovitelj Jani Moder.

Igor kot profesor poučuje na Konzervatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Debitantskemu albumu Motion in Two Dimensions sta se do sedaj pridružila še Sonic Motion in State of Ku. V zadnjem letu se je veliko zadrževal v tujini, dvakrat je koncertiral v povsem drugem kulturnem okolju, na Kitajskem, kjer je poučeval na prvem Summer Jazz Campu v organizaciji China Jazz Association. Nedavno je nastopal tudi na odmevnem maroškem jazz festivalu Jazz au Chellah v Rabatu in sodeloval z maroško narodno pevko Haddo Ouaki.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…