Glasba

27. 03. 2019

dvorana Katedrala

Piano Day 2019

HANIA RANI

Na že tradicionalnem obeleženju praznika sodobne klavirske glasbe Piano Day, ki je nastal na pobudo Nilsa Frahma, smo v preteklih letih gostili Grega Hainesa, Petra Brodericka, Bowraina in Roka Zalokarja, letos pa se nam bo pridružila mlada Poljakinja Hania Rani. Ogrevala je za Ólafurja Arnaldsa, le nekaj dni po obisku Šiške pa bo izdala svoj prvi album.

Pianistka, glasbenica in skladateljica Hania Rani navdih za svoje solo kompozicije najde v islandskih pokrajinah in poljskih gorah, predvsem pa v fascinaciji nad klavirjem kot glasbilom. Ena od skladb na njenem prvencu Esja, ki bo aprila izšel pri založbi Gondwana, je na primer na licu mesta nastala pod vtisom klavirja Ólafurja Arnaldsa v njegovem reykjaviškem studiu.

Mladenka velja za eno najbolj obetavnih imen v sodobni klavirski glasbi, nastopila pa je že na prestižnih prizoriščih, kot sta berlinski Funkhaus in londonski Roundhouse, ter na festivalih Open’er, OFF in Eurosonic. V Šiški nam bo le nekaj dni pred izdajo prvenca pomagala praznovati svetovno znani Piano Day, pobudo Nilsa Frahma, ki so jo med drugim podprli tudi Ólafur Arnalds, Chet Faker in Four Tet, s KUD Katman pa jo obeležujemo že četrto leto zapored.

POSEBNA PONUDBA – PIANO PAKET
Z nakupom vstopnice “Piano paket” si zagotovite vstop tudi na koncert Lubomyra Melnyka 23. aprila 2019. Vstopnica Piano paket bo na voljo do vključno 27. marca 2019. Kupite jo lahko na tej povezavi.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kataman in Kino Šiška.


Podprto s strani 
Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…