Delavnice

31. 10. 2021

Galerija DobraVaga

Hallowzeen: Pekel 666

zin delavnica

Za noč čarovnic vas vabimo na že tradicionalno delavnico ustvarjanja skupinskega mračnega zina, ki jo letos vodi ilustratorka Maja Poljanc.

Izhodišče za tokratno delavnico bodo demoni, pošasti, čarovnice, spake in ostali grešniki, ki prebivajo na naslovu Pekel 666. Glede na ugotovitve in preračune iz 16. stoletja, ko so njihovo število izračunali na podlagi biblijskega števila zveri, v peklu prebiva 66 peklenskih knezov, ki vodijo leglo 6.660.000 zagovornikov teme. Na delavnici boste njihovo število še malce povečali, saj boste izdelovali nove peklenske kreature v tehniki manipuliranega kolaža iz vizualnih fragmentov, vzetih predvsem iz lesenih in bakrenih gravur iz 19. stoletja. Poleg tega bo na delavnici prikazana uporaba stare srednjeveške tehnike lepljenja srebrnih (ker smo locirani v peklu, ne morejo biti zlati) lističev s česnovim lepilom, ki ga boste izdelali sami. 

Končni produkt bo zin, za katerega bo vsak udeleženec prispeval svojo stran oziroma spread in ki se ga bo fotokopiralo za vse udeležence delavnice. Tiskalo se bo na črn papir s črno barvo, pokončnega obrezanega formata A5. 

Število mest na delavnici je omejeno. Obvezne predhodne prijave na: urska.aplinc@dobravaga.si.

Maja Poljanc (1989) je magistra vizualnih komunikacij in ilustratorka. Študij na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje je končala leta 2018, kjer je za svoje magistrsko delo Prva enciklopedija slovenskih mitoloških bitij: Encyclopedia Mythologica Slovenica prejela Prešernovo nagrado UL ALUO. Zanjo je leta 2019 na 13. Slovenskem bienalu ilustracije dobila tudi posebno pohvalo žirije za izvirno izvedbo knjige. Njene ilustracije so redno vključene v najrazličnejše tiskane in digitalne izdaje, poleg tega pa jih tudi razstavlja. 

PCT POGOJI

Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo.

Organizacija: Kino Šiška/DobraVaga

Vstop prost.

Predvaja se…