Glasba

28. 11. 2020

Kino Šiška

FLYING LOTUS X BRAINFEEDER

spletni prenos koncerta

Na povabilo menedžmenta Flying Lotusa se pridružujemo Mixcloudu pri promociji spletnega prenosa edinstvenega futurističnega avdiovizualnega spektakla enega najbolj izvirnih in vplivnih glasbenih genijev 21. stoletja, ki se mu bodo pridružili nekateri najbolj zanimivi varovanci in varovanke njegove cenjene založbe Brainfeeder.

VSTOPNICE

>> Ogled spletnega prenosa koncerta je po slovenskem času možen ob naslednjih terminih: 13:00, 22:00 ali ob 5:00 (nedelja zjutraj).

>> Vsa navodila glede nakupa in ogled spletnega prenosa so navedena na spletni strani Mixcloud: https://bit.ly/FlyLo_MixCloud_

Ne pretiravamo, ko rečemo, da bi si brez Stevena Ellisona oz. Flying Lotusa težko predstavljali sodobno glasbeno krajino. Kot neverjetno domiseln glasbenik in producent je ustvaril samosvoj univerzum afrofuturizma, psihedelike, hiphopa, jazza in IDM-a ter ga zakoličil na šestih solo ploščah, kot sta npr. Cosmogramma in You’re Dead!, redno prisotnih na seznamih najboljših plošč leta. Kot gost ali gostitelj je svoje nadrealistične glasbene prebliske razširil v širokem spektru nekaterih najbolj cenjenih umetnikov dandanes, kot so Kendrick Lamar, Anderson .Paak, Thom Yorke, Thundercat, MF Doom, David Lynch, Battles, Alejandro Jodorowsky, Erykah Badu, Odd Future, Herbie Hancock … Kot ustanovitelj ene najbolj priznanih losangeleških neodvisnih založb Brainfeeder redno skrbi za oplajanje novih generacij in podpiranje intrigantnih novih glasbenih izrazov – med varovanci založbe tako najdemo imena, kot so Kamasi Washington, Jaga Jazzist, Iglooghost, Ross from Friends in Tokimonsta. Kot režiser (Kuso) in avtor glasbenih spremljav (Grand Theft Auto V, Adventure Time, Blade Runner Black Out 2022 …) svojo vizijo predstavlja tudi v drugih medijih, če nič drugega ne zaleže, pa si lahko nadane še krinko reperskega alter-ega Captaina Murphyja.

Povedano krajše, FlyLojevo ustvarjanje se ne omejuje z mejami, zapovedmi in zmožnostmi, kar v letošnjih razmerah še dodatno pridobi na pomenu. Spletni prenos odpira nov svet možnosti in potencialov za tega raznolikega umetnika, ki vedno najde presenetljive nove načine, da osvoji občinstvo, zato tega dogodka vsekakor ne gre zamuditi. Poleg FlyLoja bodo nastopili še nekateri najbolj zanimivi Brainfeederjevi varovanci in varovanke: Brandon Coleman, Teebs in Salami Rose Joe Louis.

Spletni prenos bo potekal na platformi Mixcloud, ki je na voljo na računalnikih in pametnih napravah. Več informacij glede platforme in vstopnice najdete tukaj.

Organizacija: Kino Šiška v sodelovanju z Mixcloud.

Predvaja se…