Glasba

15. 03. 2018

Kino Šiška

FESTIVAL TRESK #9

obračun glasbe in založništva

TRESK je vsakoletni glasbeno-založniški dogodek, ki predstavlja številne domače založnike, distributerje in ustvarjalce. Na tradicionalnem sejmišču, z vizualnimi natečaji, delavnicami in koncerti tematizira slovensko alternativno glasbeno sceno in plete socialno mrežo glasbenikov, vizualnih ustvarjalcev, založnikov, distributerjev, organizatorjev, medijev ter nenazadnje podpornikov in poslušalcev.

NATEČAJI

Slika že dolgo spremlja zvok, zato Radio Študent vnovič razpisuje natečaje v okviru festivala TRESK #9. Tudi tokrat bomo izbirali najboljšo podobo albuma, glasbenega dogodka in koncertno fotografijo. Tudi letos je možna prijava izključno spletnih podob albumov in/ali glasbenih dogodkov! Več na povezavi.

DELAVNICE

Tokrat bosta za vse znanja željne na voljo dve zvočni delavnici. Pod okriljem mladinskega tehnološkega in raziskovalnega centra Zavoda 404 in izkušenih glasbenih mehanikov Bachek Tubes boste lahko izdelali lesene bluetooth zvočnike in kitarski fuzz efekt. Več na povezavi.

GLASBENI PROGRAM

KINO ŠIŠKA, 15. MAREC

Grupa 92

Nedavno obujene legende jugoslovanskega novega vala tudi v drugo z enako vnemo in prefinjenostjo odzvokujejo simptomatične manifestacije vsakdana. Melanholija, eksplozivni ritmi in nepozabni klaviaturski okraski njihove postpunkovske vizije so se po več kot tridesetih letih premora vrnili na slovenske odre!

Buraza

Ljubljanski bratski tandem in njuna saga o Burazu, človeku, ki #jefer, #spoštuje, #nemaraelit in #masrce. Internetni fenomen, ki ga hajpajo košarkarski reprezentanti in Slovenske novice. Sentimentalna pop godba, ki resno konkurira Viliju Resniku. Hudomušni glasbeni meme … ali morda ikoni slovenske popularne godbe v nastajanju ? Prvič v živo na TRESKU #9.

Container Doxa

Tehnoidni avdiovizualni ansambel, ki včasih služi tudi kot terasa bend v restavraciji ob koncu vesolja. Njihov ritem se maliči, bas linija se iztirja, slika razpada na piksle. A posadka vselej drži svoj groove. Iztočnice so klubske viže, palme, prosta improvizacija, novi jazz in neonske luči. Skupina bo na velikem odru Kina Šiška premierno predstavila bendov prvenec, Less Than Nothing, izdan pri Založbi Radia Študent.

zero6teen

Raperska kronika novega tisočletja se nadaljuje! Prizorišče domačega raperskega meteža pretresajo mladi gospodarji rimoklepaškega šova, ki oživljajo zakotne ljubljanske ulice in snujejo nove prevrate svojega žanra. Kolektiv bo svojo neustavljivo zvočno silo izvajal tudi za občinstvo letošnjega TRESKA.

KLUB K4, 16. 3. 2018

Mo Vibez

Žametni rožnati beatsi, namešani z mastnim basom – z Dunaja uletava Mo Vibez! We international now, fam! Z lanskim EP-jem oboroženi beatmejker prinaša lepljive vajbe dunajskega undergrounda!

Spejs kolektiv: Junker, kaluza8, Tschimy, Pinta & simon$ezdie

Prišleki iz vesolja, ki svoje nabasirane beate začinjajo s ščepci footworka, trapa, hiphopa in vsega možnega sorodnega, bodo iz vesoljske ladje izstopili naravnost v najslavnejšo ljubljansko klet Kluba K4, sogostiteljico drugega večera letošnjega TRESKA.

.čunfa, Whynnel & Cookie

Z Obale v Ljubljano! Iz ulic v klube! S streh v klet (na Kersnikovi)! Ogenj domačega klubskega basa bodo pomagali nosili sveti trije elektronski princi, ki bodo zastopali barve klubskih kolektivov Trite, Heroic/Loot the Poor in Trillity.

Organizacija: Radio Študent v koprodukciji s Kinom Šiška in Klubom K4.

Predvaja se…