Glasba

20. 03. 2015 - 20. 03. 2015

FESTIVAL TRESK #6

Radio Študent že šesto leto zapored ponosno predstavlja Festival TRESK, obračun glasbe in založništva, ki se bo odvijal v četrtek, 19. marca, v Pritličju in v petek, 20. marca, v Kinu Šiška. Festival TRESK podpira kreativno in raznoliko glasbeno izražanje ter neodvisno založniško dejavnost, osvetljuje vizualne plati glasbenih stvaritev in spodbuja nove oblike glasbene produkcije.

Radio Študent že šesto leto zapored ponosno predstavlja Festival TRESK, obračun glasbe in založništva, ki se bo odvijal v četrtek, 19. marca, v Pritličju in v petek, 20. marca, v Kinu Šiška.

Festival TRESK podpira kreativno in raznoliko glasbeno izražanje ter neodvisno založniško dejavnost, osvetljuje vizualne plati glasbenih stvaritev in spodbuja nove oblike glasbene produkcije. Večdnevno dogajanje ponuja kopico zanimivih izvajalcev, sejmišče fonogramov, pogovore z založniki, svežo glasbo iz založniških kovčkov, razstavo zmagovalnih del natečajev za vizualna dela, debate, raznovrstne delavnice in nenazadnje druženje.

V Kinu Šiška bo v petek popodne vrata odprlo tradicionalno sejmišče fonogramov in promocijskih izdelkov založnikov in glasbenikov. Pričakujemo dobršen del domačih neodvisnih založb, nekatere večje založniške hiše, ki delujejo na slovenskih tleh, in nekaj zanimivih gostov iz tujine. Izdatna pozornost bo namenjena predstavitvam založnikov, njihovim aktivnostim in glasbi njihovih varovancev. V sklopu sejmišča pripravljamo okroglo mizo, pogovore na temo založništva, ozvočen pult za predvajanje glasb iz založniških kovčkov, poslušalnico in prostor za oddih in druženje.

Petkov večer v Kinu Šiška bo gostil pet nastopov. Skupine Salonski, High5 in Matter ter solo izvajalca 12 in Marka Karlovčeca druži predvsem močan ustvarjalni zagon in prepoznavnost njihovih raznolikih glasbenih izrazov.

PROGRAM

12
Miha Robida alias 12 je sodobni trubadur, ki dokazuje, da tudi v slovenskih spalnicah nastaja izvrsten hipnagogičen pop.

Salonski
Šestčlanska zasedba, katere muziciranje se pod skladateljsko taktirko Domna Finžgarja giblje med različnimi glasbenimi izročili. Tokratni nastop obeležuje ljubljansko premiero albuma Eden.

Marko Karlovčec
Multiinštrumentalist, mojster sodobne proste improvizirane godbe in zvočni eksperimentator. Ob tej priložnosti v elektroakustični kombinaciji saksofona in kontroliranega povratnega zankanja.

High5
Banda petih nabritih mladincev iz Zagreba, ki spretno žonglirajo s širokim naborom rimoklepaških rekvizitov.

Matter
Razposajen producentsko-lirični tris kamniških mladeničev. Z ekskluzivnim setom, ki ga bodo v živo izvedli prvič.

Več o festivalu:
TRESK spletna stran
Tresk FB
Tresk NATEČAJ FB

Predvaja se…