Film

12. 10. 2020

dvorana Katedrala

FER FeKK

Okrogla miza in projekcija kratkometražnih filmov

FER FeKK bo ob svoji četrti ediciji v Kinu Šiška predstavil žanrsko raznolik jagodni izbor slovenskih sodobnih kratkometražcev, ki so v zadnjih letih zaznamovali domačo in mednarodno (kratko)filmsko krajino. Program prinaša igrane, animirane in dokumentarne filme, ki so bili predstavljeni na največjih festivalih kratkega filma po svetu, obenem pa ponuja vpogled v širino in domet slovenske kratkometražne produkcije. Vsi predvajani filmi bodo opremljeni s podnapisi za gluhe in naglušne ter avdiodeskripcijo za slepe in slabovidne osebe v slovenskem jeziku. 

Projekcijo bo uvedla okrogla miza na temo sistemskega urejanja avdiodeskripcij za sofinancirane filmske projekte ter (nez)možnosti prikazovanja opremljenih filmov. 

Časovnica:

17:00 Okrogla miza na temo sistemskega urejanja avdiodeskripcij za sofinancirane filmske projekte ter (nez)možnosti prikazovanja opremljenih filmov. Na okrogli mizi sodelujejo Nerina Kocjančič, Slovenski filmski center, Mateja Vodeb, RTV Slovenija, Bojan Bajsič, Kinodvor, Lana Bregar, filmska režiserka, Jure Matičič, Art kino mreža Slovenije in Sanja Kos, članica Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Celje. Pogovor bo moderirala Katja Lenarčič, filmska producentka. Okroglo mizo si bo mogoče ogledati tudi na YouTube kanalu Kina Šiška.

19:00 Projekcija kratkometražnih filmov

Celica (Dušan Kastelic, 2017, 12’)

Alzheimer Caffe (Martin Draksler, 2019, 18’)


Srečno, Orlo! (Sara Kern, 2016, 15’)

Jogi in Škatla (Áron Horváth, 2016, 18’)

Raj (Sonja Prosenc, Mitja Ličen, 2019, 26’)

Vsi predvajani filmi bodo opremljeni s podnapisi za gluhe in naglušne ter avdiodeskripcijo za slepe in slabovidne osebe v slovenskem jeziku.

Posebna zahvala: Andraž Jerič.

Organizacija: FeKK – festival kratkega filma v Ljubljani, Društvo Kraken in Kino Šiška

Vstop prost.

Predvaja se…