Vizualna umetnost

27. 05. 2019 - 15. 06. 2019

Galerija Kamera

Evelina Hägglund: SO BRIGHT IT SHUT OUT THE SUN*

cikel samostojnih razstav

Razstava So Bright It Shut Out the Sun predstavlja nova dela umetnice Eveline Hägglund. Instalacijo sestavlja 13 objektov iz aluminija. Z deli Shadow of Drone I-XII sence, ki jih je med simulacijo leta v umetničinem studiu vrgel dron, dosežejo tla kot povsem materialni objekti z lastno težo in prostornino. Skulptura Overexposed Sun pa je narejena po fotografiji sonca, v kateri presvetlitev oziroma presežek sončne svetlobe proizvede mrk lastne podobe.

Podrobnejše informacije o razstavi so na voljo tukaj.

Evelina Hägglund (1992) je vizualna umetnica iz Stockholma. Leta 2018 je diplomirala na A.V.A. – Akademiji za vizualne umetnosti v Ljubljani, trenutno pa je vpisana na podiplomski študij umetnosti na Akademijo za umetnost v Umei. Razstavljala je na različnih prizoriščih po Evropi, med drugim v galeriji Alva v Umei (Švedska), NiNa v Varšavi (poljska), galeriji Temporary v Kölnu (Nemčija), Kunstpodium T v Tilburgu (Nizozemska) in galeriji 12 Star v Londonu (Velika Britanija). Sodelovala je na umetniških rezidencah Land 404 na Švedskem (2018), v Lode Brick Factory v Latviji (2018) in v galeriji DobraVaga v Ljubljani (2017).

Cikel samostojnih razstav je niz razstavnih projektov v zgornjem preddverju Kina Šiška, ki ga vsako leto pripravlja kurator ali kuratorka mlajše generacije.
*Tako svetlo, da je zastrlo sonce

Vstop prost.

Kuratorka: Maja Burja.
Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…