Glasba

31. 10. 2017

Katedrala

ELUVEITIE

+ Amaranthe + The Charm The Fury

Metalska noč čarovnic!

Zakaj bi bili 31. oktobra našemljeni v grozovito masko in se prepustili le tipičnim DJ zabavam, ko pa lahko s tako masko brez težav greste na metalski koncert?

Konec oktobra bo Ljubljano namreč ponovno obiskala folk melodic death metal zasedba Eluveitie, ki je ena najbolj znanih v tem žanru. Številčna ekipa iz Švice je osvojila srca mnogih po svetu s svojo pristno, starodavno zvenečo, a vseeno metalsko glasbo, nastopi v živo pa so itak njihova najbolj svetla točka, saj so več kot le koncerti – gre za pravo metalsko druženje, ki izstopa tako po headbanganju kot po uživanju piva in poslušanju glasne glasbe, starodavnih melodij ter mogočnih ritmov, ki pripovedujejo o časih pradavnih bojevnikov, bogov in še česa.

Z Eluveitie bodo tudi odlični Amaranthe, Švedi, ki pičijo odlično zmes epskega power metala, prepletenega z modernimi melodičnimi death metal in celo industrial zvoki. Bend je nastal kot stranski projekt članov Kamelot, Nightrage, Dream Evil in Dragonland, izdal je kar nekaj plošč, v živo pa prednjači energija, ki izhaja iz nasprotja krulečega moškega vokala ter prelepega ženskega petja.

Večer bodo otvorili prav tako udarni The Charm The Fury.

Masko na obraz, metal v srca in gremo na koncert!

Vstopnice na voljo tudi prek On-Parole!

Organizacija: KUD Veseli dihurčki.

Predvaja se…