Glasba

07. 02. 2019

dvorana Komuna

ELEKTRO GUZZI

+ Alleged Witches (DJ set)

Avstrijski trio Elektro Guzzi, ki nas je na prvem festivalu MENT Ljubljana osupnil z igranjem techna v živo na kitaro, bas in bobne, se vrača z novo ploščo, pri založbi Denovali izdani 26. oktobra. Album Polybrass drastično razširja in krepi bendov zvok s pomočjo treh težkokategornih pozavnistov, med drugim znanih tudi iz zasedb, kot so The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, Sand in Zeitkratzer. Tudi na prihajajočem koncertu bodo Elektro Guzzi okrepljeni s celotno trobilno sekcijo.

Elektro Guzzi igrajo techno. Ne vrtijo, rolajo ali producirajo techna – ne, trio ga prav zares igra na inštrumente, brez računalniške asistence. Morda je težko verjeti, dokler ne vidiš in slišiš v živo, a brisanje meja med analognim in digitalnim, med živim filingom in elektronsko preciznostjo, že od 2004 pušča občinstva po celem svetu odprtih ust.

Na novi plošči Polybrass se je triu pridružilo prav toliko uveljavljenih pozavnistov. Kot bi lahko pričakovali od Elektro Guzzi, pri tem ne gre le za dodajanje treh glasbil, temveč za preobrazbo konvencionalnih inštrumentov v koherenten zvočni izraz. Glasba na plošči Polybrass je mogočnejša, bolj dramatična in hkrati bolj intimna, z mehkimi teksturami, ovitimi okoli hipnotične repeticije in neubranljivega groovea. Šiško bo prevzela februarja.

Preden oder prevzamejo glasbila nas bo z izdatnim DJ setom ogrel Christian Kroupa, alumni Red Bull Music Academy in Klubskega maratona, ki ga je temačen ambientalen izraz popeljal po celem svetu – tudi na znamenite festivale, kot so Sónar v Barceloni, Dimensions v Pulju in EMAF v Tokiu. V Šiški bomo spoznali njegov house in techno alter ego Alleged Witches, s katerim se je uvrstil celo na kompilacijo slovitega londonskega kluba Fabric, Fabric 90.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…