Vizualna umetnost

07. 01. 2019 - 27. 01. 2019

Kamera

Đejmi Hadrović: BEGAJETA, SAFETA, ĐEJMI, ZAHIDA

cikel samostojnih razstav

Vizualna umetnica Đejmi Hadrović se v delu izpostavlja kot subjekt tranzicije in vključuje svojo zgodbo in zgodbe svojih prednikov z namenom oblikovanja novih narativ in ponovnega premišljanja vzpostavljanja pomena. Z nagovarjanjem lastnega mesta izrekanja ustvarja možnost za prevrednotenje sprejetih družbenih norm in ideoloških konstrukcij.

Podrobnejše informacije o razstavi so na voljo tukaj.

Đejmi Hadrović (1988) je leta 2016 magistrirala na Kunstuniversität Linz, od leta 2017 pa je doktorska kandidatka na Akademiji za likovno umetnost na Dunaju. Je prejemnica več nagrad in štipendij, med drugim nagrade Förderungspreise der Stadt Wien, nominirana pa je bila tudi za nagrado OHO. Sodelovala je na rezidenci KulturKontakt na Dunaju in prejemala štipendijo avstrijskega kanclerstva. Svoje delo je predstavila na številnih skupinskih in samostojnih razstavah tako v tujini kot v Sloveniji. Živi in dela na Dunaju. Njeno delo temelji na teoretskem raziskovanju pojmov, kot so feminizem, seksualnost in spol v post-jugoslovanskem prostoru, o katerih razmišlja skozi medije videa, fotografije, performansa in instalacije.

Cikel samostojnih razstav je niz razstavnih projektov v zgornjem preddverju Kina Šiška, ki ga vsako leto pripravlja kurator ali kuratorka mlajše generacije.

Kuratorka: Urška Aplinc.
Pomoč pri izvedbi: Andrej Uduč.
Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…