Glasba

18. 11. 2020

Kino Šiška

DARLA SMOKING

spletni prenos koncerta

V času izumrtja starih navad in rojevanja novih idej se bosta po ogrevanju pred Forest Swordsom v Šiško vrnila Darla Smoking, neustrašna domača raziskovalca tradicionalnih godb in terenskih posnetkov, zavitih v hrupne dub meglice. Material s preroško naslovljene lanske plošče Extinct in zgodnejših izdaj bo v spletnem prenosu zaživel tudi s pomočjo vizualij misteriozne Atlas Skull.

Novembra lani je ob izidu tretje plošče Darle Smoking, naslovljene Extinct, zazvenelo “Extinct is the new dead!” Kmalu zatem je svet zajel mrak, v katerem tava še danes. “Z epidemijo in zaustavitvijo socialnega življenja smo doživeli trenutek samorefleksije in možnost vpogleda vase, ki ga vsak posameznik izkorišča na svoj način. Priča smo izumrtju življenja, kot ga poznamo, in vstopamo v novo dobo našega planeta,” pravita priznani domači bobnar Jaka Berger – BRGS in elektronski šaman Nac. Na odlični plošči Extinct sta s svojim hipnotičnim, večplastnim raziskovanjem tradicionalnih godb skozi psevdo-dubovsko prizmo in krepko ritmiko opozarjala na izumrtje domorodnih ljudstev in živali, leto pozneje pa njuno svarilo odzvanja še glasneje, še širše.

Na prenosu koncerta iz Kina Šiška bo glasba izumiranja po nekaj redkih nastopih, ki sta jih Darla Smoking uspela izvesti pred pandemijo, končno zazvenela v polni meri. V želji po širjenju pozitivnih misli in sočutja do vseh živih bitij bosta glasbenika koncert začinila tudi z nekaj sladkorčki s plošče Pass The Bless, celoten nastop pa bo zaživel tudi na platnu z vizualijami skrivnostne Atlas Skull.

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni hibridni koncert potekal predvidoma le v neposrednem plačljivem prenosu na platformi DICE, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…