Glasba

01. 04. 2021

Kino Šiška

Damir Avdić

spletni prenos koncerta

Ostrobesedni popisovalec našega vsakdana Damir Avdić bo v koronsko malodušje zarezal z neposrednim spletnim prenosom iz Šiške. Material z zadnjega albuma bo prepletel s starejšimi udarnicami, vse skupaj pa morda začinil tudi s kakšno novo domislico. Brez patosa, jasno in glasno, radikalno šik!

Damir Avdić, gromoviti glas balkanskega podzemlja, z značilno sočno gostobesednostjo secira in lucidno reflektira aktualne banalnosti tavajoče zahodne družbe, od Weinsteina in Petersona do krize srednjih let, čičerike in Tinderja, ter brez zadržkov para po družbenem drobovju. Njegovi nabrušeni stihi skozi njegov minimalističen glasbeni izraz spretno prehajajo med pridušenim sarkazmom, eksplicitno ironijo in premišljenim cinizmom.

Z neumornim koncertiranjem se je sloves t.i. “bosanskega psiha”, najostrejšega pesnika Balkana, hitro razširil po regiji, s svojimi redno izdanimi novimi albumi pa se vsakič znova potrdi kot eden najpomembnejših avtorjev zadnjega desetletja. Ob tokratnem pobegu iz studia nam bo poleg 2019 izdanega Radikalno šik in starejšega materiala morda predstavil tudi kaj s prihajajoče nove plošče.

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni koncert potekal v neposrednem plačljivem prenosu na platformi Entrio, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah.

Opomba: večji del prihodkov od spletnih ogledov gre, poleg honorarja, izvajalcem. Podprite domačo glasbeno ustvarjalnost.

*Family pack je namenjen vsem tistim, ki si boste koncert ogledali v večjem številu na istem zaslonu. Seveda nihče ne bo vedel, če ste kupili samo eno vstopnico, boste pa z nakupom family pack vstopnice nastopajoče še bolj podprli.

Na dan dogodka je nakup vstopnic možen do 21.40.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…