Vizualna umetnost

12. 02. 2019 - 01. 03. 2019

Galerija Kamera

cikel samostojnih razstav

Dalea Kovačec: UNTIL THE END OF MEMORY*

Until the End of Memory jemlje posnetke vsakdanjih, osebnih dogodkov ljudi s celega sveta, javno deljene na družbenih omrežjih za material razmisleka o vplivu sodobnih elektronskih tehnologij na percepcijo in avtobiografski ter kolektivni spomin. Projekt med drugim odpira vprašanji, kako se digitalna družba spominja same sebe, ko čas, dogodki in spomin postanejo stvar tehnične (re)produkcije, ter kakšne modalitete kolektivnega in osebnega takšen arhiv omogoča.

Podrobnejše informacije o razstavi so na voljo tukaj.

Dalea Kovačec (1993) trenutno zaključuje podiplomski študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO). V študijskem letu 2016/2017 je za serijo del v različnih medijih prejela nagrado ALUO. V sklopu študijske izmenjave je obiskovala Akademijo za likovno umetnost v Varšavi. V umetniški praksi jo zanima človeška percepcija; trenutno se ukvarja predvsem z vprašanji, vezanimi na področje spomina. Samostojno se je predstavila z razstavo Altered Diaries v DobriVagi (2018), sodelovala pa je tudi na več skupinskih razstavah in festivalih v tujini ter doma, med drugim na: Guest Performances v galeriji Otwarta Pracownia v Krakovu (2018), So-delo-vanje v Galeriji Alkatraz (2018), Made in China: Authentic Slovenian Art in Belgium v WARP v Sint-Niklaasu (2018), Svetlobna gverila: Barve (2018), Abstrakcija je na koncu tvoje cone udobja v Galeriji Equrna (2018), Papirologija II v Galeriji Media Nox (2018), Mlada ženska umetnost v Šiški 1. del v GalerijaGallery (2017) in Dvoriščno okno v Galeriji Škuc (2016).

Cikel samostojnih razstav je niz razstavnih projektov v zgornjem preddverju Kina Šiška, ki ga vsako leto pripravlja kurator ali kuratorka mlajše generacije.

*Vse do konca spomina

Kuratorka: Maja Burja.
Organizacija: Kino Šiška. Tehnična podpora: Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje.

Predvaja se…