Razstava

12. 02. / Tue / 19:00

Kamera Gallery

Dalea Kovačec: UNTIL THE END OF MEMORY

cikel samostojnih razstav

free entry

Until the End of Memory takes snapshots of the ordinary personal events of people from all over the world, shared publicly on social media, as food for thought on the impact of contemporary electronic technology on perception and autobiographical and collective memory. The project addresses the issues of how the digital society remembers itself when time, events and memories become the subject of technical (re)production, and which modalities of the collective and the personal are enabled by such an archive.

Dalea Kovačec (1993) trenutno zaključuje podiplomski študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO). V študijskem letu 2016/2017 je za serijo del v različnih medijih prejela nagrado ALUO. V sklopu študijske izmenjave je obiskovala Akademijo za likovno umetnost v Varšavi. V umetniški praksi jo zanima človeška percepcija; trenutno se ukvarja predvsem z vprašanji, vezanimi na področje spomina. Samostojno se je predstavila z razstavo Altered Diaries v DobriVagi (2018), sodelovala pa je tudi na več skupinskih razstavah in festivalih v tujini ter doma, med drugim na: Guest Performances v galeriji Otwarta Pracownia v Krakovu (2018), So-delo-vanje v Galeriji Alkatraz (2018), Made in China: Authentic Slovenian Art in Belgium v WARP v Sint-Niklaasu (2018), Svetlobna gverila: Barve (2018), Abstrakcija je na koncu tvoje cone udobja v Galeriji Equrna (2018), Papirologija II v Galeriji Media Nox (2018), Mlada ženska umetnost v Šiški 1. del v GalerijaGallery (2017) in Dvoriščno okno v Galeriji Škuc (2016).

Cikel samostojnih razstav je niz razstavnih projektov v zgornjem preddverju Kina Šiška, ki ga vsako leto pripravlja kurator ali kuratorka mlajše generacije.

Kuratorka: Maja Burja.
Organizacija: Kino Šiška.

Now playing...