Glasba

14. 02. / pon / 20:00

dvorana Katedrala

DAKHABRAKHA I RAZPRODANO

koncert

Predprodaja 25 €

Na dan 28 €

s popustom 20 €

Po tem, ko je ukradla šov na Drugi godbi leta 2019, se v Šiško vrača svetovna senzacija DakhaBrakha! Kultni ukrajinski kvartet, ki je s svojim “etno kaosom” navdušil medije in napolnil dvorane po celem svetu, bo z najnovejšo ploščo Alambari poskrbel za divje, nepozabno valentinovo.

Čeprav DakhaBrakha obstaja že skoraj dvajset let in si je s svojim izvirnim eksperimentiranjem z ukrajinskimi ljudskimi napevi prislužila nabito polne nastope po celem svetu – na festivalih, kot so Glastonbury, Roskilde in Sziget; v dvoranah, kot sta newyorški Lincoln Center ter berlinski Festsaal Kreuzberg; pri medijih, kot so BBC-jev Later … with Jools Holland, seattelski radio KEXP, serija NPR Music Tiny Desk –, še vedno velja za kultni fenomen. Morda zavoljo porekla, morda zavoljo v avantgardnem teatru zakoreninjenih nastopov, kjer se prepoznavni kostumi zlijejo z minimalističnim prepletom tradicionalne glasbe in sodobnih glasbenih izrazov – težko jim je pač prilepiti oznako “komercialen”. A končni učinek je preprosto čaroben do te mere, da je živi nastop teh treh ukrajinskih dam in enega gospoda na festivalu WOMAD sezul še naključno mimoidoče rock božanstvo po imenu Robert Plant.

No, pa saj so nas prepričali že leta 2019, ko so v Šiški nastopili v okviru festivala Druga godba in se marsikomu nepričakovano v spomin vtisnili kot nesporni vrhunec večera. Ob tokratnem obisku si bodo nadeli pokončna pokrivala in posegli po pestrem naboru glasbil za predstavitev leta 2020 izdanega albuma Alambari, nekoliko bolj igrivega, a nič manj odličnega kot njihove prejšnje izdaje – celo do te mere, da jih je The Guardian razglasil za eno od najboljših zasedbe godbe sveta, ki so jih cenjene ameriške nagrade Grammy spregledale. Ne ponovite njihove napake in si zagotovite nepozabno valentinovo.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

BON21
Za nakup vstopnice je mogoče unovčiti tudi BON21 na blagajni Kina Šiška od ponedeljka do petka med 15.00 in 20.00 oziroma na dan dogodka. Več o načinu unovčevanja ter dokumentih, ki jih potrebujete za unovčitev, si preberite na spletni strani FURS.

Organizacija: Kino Šiška v koprodukciji z Zavodom Druga godba (koncertni cikel Sogodbe).

Predvaja se…