Ples/gledališče

25. 11. - 02. 12.

več prizorišč

10. edicija

COFESTIVAL 2021

festival sodobnega plesa

za posamezni dogodek - predprodaja 7 €

za posamezni dogodek - prodaja 9 €

festivalska 30 €

Znan je celoten program letošnje 10. edicije mednarodnega festivala sodobnega plesa CoFestival 2021, ki bo potekal na različnih lokacijah med 25. 11. in 2. 12. 2021.

Ob količini brezstičnega časa, ki je v zadnjem letu in pol okupiral naša življenja, smo se odločili, da letošnjo izdajo osredotočimo na neki poseben stičen in relacijski čas, ki je pred približno pol stoletja v sodobnem plesu dobil ime raziskovanje gibanja (v angleščini uveljavljeni movement research). Tovrstni interesi v omenjenem obdobju niso vzniknili iz nič, ampak jih je že z vstopom v moderno dobo od druge polovice devetnajstega stoletja zaradi različnih razlogov proučevala kineziologija. Prvenstveno zaradi zdravstvenih, da bi z vpogledi v motoriko telesa zmanjšala število poškodb in jih primerno zdravila, ali da bi optimizirala telesno delo manualne industrijske proizvodnje. A že zelo kmalu sta sodobnoplesna umetnost in kineziologija začela sklepati pakte, se (ne)uradno družiti, oplajati in sestavljati svoja različna znanja in kompetence, da bi druga drugi koristili. Časa izkušenj ni bilo mogoče pospeševati, terjal je trajanje in v nekaterih primerih prehitel razvoj tehnologije, ki je analizo tovrstnih telesnih izkušenj lahko samo potrdila.
 
Da pa je raziskovanje gibanja lahko postalo del umetniških del in njihove recepcije, je morala v sodobnem plesu sovpasti cela vrsta načrtnih in naključnih situacij, okoliščin in pogojev, ki jih na tem mestu ne moremo obravnavati, lotili pa se jih bomo z našim letošnjim programom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vabljeni tudi na razstavo Dokumenti plesnih sodelovanj, 2012‒2021, na Krakovski nasip med 9. 11. in 10. 1. 2022
 

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

BON21
Za nakup vstopnice je mogoče unovčiti tudi BON21 na blagajni Kina Šiška od ponedeljka do petka med 15.00 in 20.00 oziroma na dan dogodka. Več o načinu unovčevanja ter dokumentih, ki jih potrebujete za unovčitev, si preberite na spletni strani FUR

PCT POGOJI
Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo. Ob predložitvi katerega od navedenih dokazil je potrebno izkazati tudi veljaven osebni dokument.

Organizacija: Kino Šiška in Nomad Dance Academy Slovenia

Predvaja se…