Vizualna umetnost

29. 03. 2021 - 24. 04. 2021

Kino Šiška

CLOUDY BABIES: DARKER MATTER*

razstava

Pred 167 tedni je ob nam neznanem času v geostacionarno orbito vstopilo leteče plovilo. Na Zemljo sta prispela_i tujca_ki – bitji ekstrasolarnega planeta nelocirane galaksije. Razen posnetka, ki bolj kot na prihod nezemljanov spominja na nočne fotografije obmejne policije, ni arhiviranih dokazov o njunem prihodu. Uspešno sta prečkala_i mednarodni zračni prostor, se izognila_i mreži obveščevalnih varnostnih služb in pristala_i v prostranem svetu Instagrama. Na platformi, ki omogoča ustvarjanje ene oz. mnogih identitet, kjer je meja med zasebnim in tržnim popolnoma zabrisana in kjer lahko vsak prodaja svoj boljši jaz, sta se prišleka_inji utelesila_i v obliki intergalaktičnega pop banda Cloudy Babies. Zasidrana_i v podatkovnem oblaku kot dva_e izmed mnogih, sta opazovala_i, raziskovala_i in se učila_i o ustroju zemeljskega življenja. Prevzeta_i od narave, ki ju obdaja, ter neznanih načinov interakcije, se jima zdi naš svet temnejši od same temne snovi.

URNIK

Med 18.00 in 22.00 uro bodo projekcije na ogled sledeče dni:

ponedeljek, 29. 3.
četrtek, 1. 4.
torek, 6. 4.
četrtek, 8. 4.
četrtek, 15. 4.
petek, 16. 4.
ponedeljek, 19. 4.
četrtek, 22. 4.
sobota, 24. 4.

O Cloudy Babies

Pesem Darker Matter zajema občutja izgubljenosti, neumeščenosti, govori o hrepenenju po sprejetosti in priznanju, nujnosti pripadanja nekomu, nečemu. Poetično-melanholična pripoved gledalcu_ki omogoča, da se potopi v doživljajski svet intergalaktične dvojice, in ga_jo skozi njune oči popelje skozi stokrat preživete situacije, kot da bi jih tudi sam_a izkusil_a prvič.

Kuratorski cikel 2021: Konstruirane identitete z različnih vidikov in izhodišč raziskuje družbene strukture in situacije, pri čemer izpostavlja proces izgradnje identitete posameznika znotraj določene skupnosti ter njene vloge v specifičnih družbenih ustrojih. Vsako razstavo bo pospremila publikacija, združene pa bodo predstavile cikel kot celoto. 

* Temnejša snov

Kuratorka: Lara Reichmann

Organizacija: Kino Šiška

Vstop prost.
Razstava bo na ogled na pročelju Kina Šiška.

Predvaja se…