Vizualna umetnost

23. 05. 2017 - 24. 06. 2017

DobraVaga Gallery

zine vitrine

Brina Fekonja & Robert Kuret: (Z)AMOR

zin razstava

V okviru razstavnega programa Zine Vitrine se z zin prvencem predstavljata vizualna umetnica Brina Fekonja in pisec Robert Kuret. Njun zin (z)amor je dnevnik o tem, kako si gredo pari na živce. Od butastih vprašanj do žalostnih oči, od zamujanja do potrebe po teatru. Avtorja prek kratkih zapisov, citatov, anekdot, risb, fotografij in samolepilnih listkov prikazujeta železni repertoar hecnoresnih problemov njunega odnosa, hkrati pa s tem razkrivata iskreno naklonjenost drug drugemu.

Brina Fekonja (1989) je zaključila študij industrijskega oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Zanima jo, kako oblikovanje vpliva na posameznika in skupnost. Navdušuje se nad animacijo, filmom, scenografijo in lutkami, rada riše in fotografira.

Robert Kuret (1987) je po izobrazbi profesor slovenščine. Piše recenzije in eseje. O filmih in knjigah. Zanima ga dinamika želje v pripovedih. Občasno piše tudi poezijo. Je član organizacijskega odbora proznih večerov Prebranec. Rad ima nogomet in pasivne junake.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…