Ostalo

14. 06. 2018

Galerija DobraVaga

Assemblage Atlas: PRE-MISLITI HIERARHIČNE STRUKTURE

delavnica

Pred razstavo Paragraphie v galeriji DobraVaga bo kolektiv Assemblage Atlas (Skopje/Amsterdam) organiziral delavnico, na kateri bo skupaj z udeleženci izvedel eksperiment nelinearne produkcije, montaže in recirkulacije znanja skozi dejanje kolektivnega branja.

Medtem ko se razstava Paragraphie v sklopu programa Zine Vitrine dotika aktualnih problematik sodobnih umetniških praks, s čimer skuša spodbuditi nove miselne procese, je fokus delavnice na odnosu med institucijo in umetnikom. Ob tem delavnica zastavlja vprašanje, kakšne so institucije, ki so potrebne danes, kaj v sodobnem kontekstu pomeni odmerjanje prostora umetnikom in kako lahko takšne hierarhije spremenimo v strukture podpore.

S prevpraševanjem pozicije institucij v razmerju do delavcev v kulturi delavnica ni zastavljena kot običajna institucionalna kritika, temveč kot preiskovalni aparat. Gre za metodologijo prostorske in politične kritike ter vokalizacije, ki jima sledi. Je proces, ki ga je mogoče aplicirati s preiskovanjem institucionalnih struktur izven sveta umetnosti.

Delavnica bo potekala v angleščini. Predhodne prijave na: lara.plavcak@kinosiska.si.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…