Ples/gledališče

23. 03. 2019

dvorana Katedrala

Alien Express: DRUGI LET

premiera plesne predstave

Po izjemnem prvencu Alien Express, s katerim sta Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek gostovala po celem svetu, se priznana domača plesalca v Kino Šiška vračata z novo epizodo Alien Express: Drugi let.

Gibalni dvojec Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek je v javnost “vstopil kot zunanja sila scene in ji do določene mere uspel zagotoviti novo publiko, pa tudi drugačno plesno prakso”, kot je zapisala Pia Brezavšček. Urbani plesni stili, povezovanje najrazličnejših gibalnih praks in neobremenjenost so se združili v njunem prvencu Alien Express, premierno uprizorjenem v Plesnem Teatru Ljubljana leta 2016. Duet jima je prinesel nagrado Ksenije Hribar za najperspektivnejša plesalca, bila pa sta povabljena tudi na predstavitev znotraj mreže Aerowaves. Z režiserjem Janom Krmeljem sta prejela tudi sredstva sklada Kulturnega evra in skupaj z glasbenikom Kristijanom Krajnčanom, oblikovalcem svetlobe Borutom Bučinelom ter mednarodno zasedbo plesalk in plesalcev v Kinu Šiška predstavila Chorus, ki je na 9. bienalu slovenske sodobne plesne umetnosti Gibanica prejel nagrado za najboljšo predstavo po izboru občinstva.

Tokrat se na oder Kina Šiška vračata z novo epizodo Alien Expressa. Drugi let bo okrepljen z glasbeno zasedbo didžeja SunnySuna in jazzista Kristijana Krajnčana ter z gverilsko svetlobno intervencijo Boruta Bučinela. Potekal bo v “soočenju” z nevidno silo, ki jo je mogoče zaznati ob vsakem koraku. Tako med ustvarjalce na odru kot v zaodrje se je namreč vrinilo neznano bitje oziroma njegova vseobsegajoča prisotnost, otipljiv duh in neotipljiva prezenca. Videli boste, kako se z njim spopasti, kaj narediti, kaj sploh hoče in od kod je prišel.

Ideja, koreografija in izvedba: Gašper Kunšek, Žigan Krajnčan
Glasba in izvedba: DJ SunnySun in Kristijan Krajnčan
Oblikovanje svetlobe, video in fotografija: Borut Bučinel
Dramaturgija: Andreja Kopač
Oblikovanje zvoka: Jure Vlahović
Producentka: Nataša Zavolovšek 

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Produkcija: Flota, Ljubljana in Flota, zavod, Murska Sobota. Koprodukcija: Kino Šiška in Dijaški dom Ivana Cankarja. S podporo Ministrstva za kulturo RS in Mestne občine Ljubljana. 

Zahvala: DansstationenMalmö, Dança em Trânsito, Brazilija, in KLAP Maison pour la danse, Marseille.

Predvaja se…