Razglas

Ena Gibanica, dve nagradi!

04. 03. 2019, Kino Šiška

Na nedavno zaključenem devetem bienalu sodobne plesne umetnosti Gibanica sta predstavi Chorus in Skupaj, nastali v (ko)produkciji Kina Šiška, prejeli nagradi za najboljši predstavi po izboru strokovne komisije (Skupaj) in občinstva (Chorus).

V soboto, 2. marca, se je s slovesno podelitvijo nagrad zaključil deveti bienale sodobne plesne umetnosti Gibanica. Med na festival izbrane predstave sta bili uvrščeni tudi predstavi Chorus (premierno uprizorjena septembra 2017 v Kinu Šiška) in Skupaj (premierno uprizorjena januarja 2018).

Predstava Skupaj, nastala v produkciji Pekinpah in Via Negativa ter koprodukciji Kina Šiška, je po lanskoletnih dveh nagradah na Borštnikovem srečanju v “vitrino” dodala še nagrado za najboljšo predstavo po izboru strokovne mednarodne žirije/komisije. Ponovitev predstave načrtujemo na začetku junija 2019.

Zmagovalni projekt poziva Kulturni evro 2016 Chorus je prejel nagrado za najboljšo predstavo po izboru občinstva. Izvirnost in svežino plesnega giba soavtorjev predstave Žigana Krajnčana in Gašperja Kunška lahko preverite 23. oziroma 24. marca, ko bosta na odru Kina Šiška premierno predstavila plesno predstavo Alien Express: Drugi let.

Predvaja se…