Ples/gledališče

10. 11. 2020

dvorana Katedrala

Afrofonija – PRESTAVLJENO

plesno-glasbeni spektakel

Ob 10. obletnici delovanja afriške plesno-glasbene zasedbe, ki deluje pod vodstvom priznane koreografinje Maše Kagao Knez, se obeta nepozaben večer afriškega plesa in glasbe. Skupina, ki jo sestavljajo izkušeni plesalci in glasbeniki, vas bo skupaj z gosti popeljala v svet zahodnoafriške kulture ter njene široke palete ritmov in plesov. Barviti kostumi, živahni afriški ritmi, energija in radost v plesu bodo občinstvu približali bogastvo afriške kulturne tradicije. 

Vsi, ki ste kupili vstopnice za obisk dogodka v Kinu Šiška, ste upravičeni do vračila kupnine (navodila na https://www.kinosiska.si/vracilo-kupnine-za-odpovedane-in-prestavljene-dogodke/).

Skupina se je oblikovala leta 2009 z namenom ohranjanja in širjenja afriške kulturne dediščine. Leta 2010 se je s svojim programom prvič predstavila javnosti na festivalu Lent v Mariboru ter na ljubljanskem festivalu afriške kulture Baofest. V desetih letih delovanja je uspešno nastopila na vseh večjih festivalih v Sloveniji. V plesno-glasbenih projektih (Rdeča zemlja, Stopinje idr.) so se skupini plesalk ter bobnarju Issiaki Sanou pridružili izvrstni pevci in glasbeniki, ki bodo gostovali tudi v tokratnem spektaklu (tolkalist Blaž Korez, pevka in tolkalistka Leticia Yebuah Tiran, pevka Malala, reper Jose, pevec Daniel Nzotam, kitarist Igor Leonardi, flavtistka Asja Grauf in afriški pevski zbor Sankofa). V zadnjih letih skupino na tolkalih spremlja tudi Mamourou Sanou.

Maša Kagao Knez, vodja skupine, v svojem avtorskem izrazu združuje zahodnoafriško kulturo s sodobnim plesom. Program bo tako obsegal tradicionalne afriške ritme in ples kot tudi sodobni plesni izraz plesne zasedbe in gostujočih plesalcev ter avtorsko glasbo, ki so jo različni glasbeniki tekom let ustvarjali za njene plesne predstave Dia Diasso Diaspora, Momentum – avenija ujetih trenutkov in Koncert za mam. Med gosti bodo tako pevka Irena Yebuah Tiran, plesalke Dalanda Diallo, Urša Rupnik in Liza Šimenc ter reper Murat. Tolkalni zasedbi se bo pridružil tudi Blaž Celarec.

Zasedba: Tina Ažman, Emina Baj, Vesna Bizjak, Tjaša Jerak, Maša Kagao Knez, Lea Menard, Issiaka Sanou, Mamourou Sanou, Kristina Sicherl, Ajda Žagar, Eva Žagar

Gostje: Dalanda Diallo, Irena Yebuah Tiran, Leticia Slapnik Yebuah, Jose, Murat, Asja Grauf, Malala, Urša Rupnik, Liza Šimenc, Blaž Korez, Peter Nzobandora, Daniel Nzotam, Blaž Celarec, Igor Leonardi in pevski zbor Sankofa.

Projekt podpira JSKD.

Produkcija: Studio XXV v sodelovanju s Kinom Šiška.

Predvaja se…