Preberi

Digitalna turneja Liveurope

09. 05. 2020

Za dan Evrope združujemo sile s preostalimi Liveurope koncertnimi dvoranami, da ga obeležimo z glasbo!

V okviru vsakoletnega praznovanja dneva Evrope, se tudi letos posvečamo novim evropskim talentom. 16 evropskih prizorišč je združilo moči, da v naslednjih tednih skupaj podpre vzhajajoče glasbenike – tokrat digitalno.

Z začetkom naslednjega tedna bomo na naših družbenih medijih predstavili nekaj najbolj obetavnih novih evropskih talentov. Izvajalci, ki so jih izbrali bookerji najbolj znamenitih koncertnih dvoran v Evropi, poosebljajo raznolikost in edinstvenost naše evropske glasbene scene.

Več informacij na: http://liveurope.eu/DigitalTour2020
YouTube playlist

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Navijte zvočnike na glas, tu sta prva izvajalca digitalne turneje Liveurope!

Maria Arnal in Marcel Bagés, folk dvojec iz Barcelone, sta en največjih upov španske glasbene scene.

V živo Marijin čustven glas in Marcelova opojna kitara prevzameta duha prisotnih in ga poneseta v višave. Nič čudnega, da se ponašat z impresivnim naborom razprodanih nastopov v nekaterih od glavnih španskih koncertnih dvoran.

Selected by Sala Apolo.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Walking On Rivers, indie folk bend iz Dortmunda.

Izdatno črpajoči iz Porurja, njihovi folk napevi pogosto prerastejo v nalezljive pop dragulje, ki se razcvetijo v polifonične aranžmaje in očarata poslušalce.

️Čeprav obstajajo šele od 2015, je skupina opravila že kar precej turnej in nastopila v nekaterih najbolj znamenitih klubih in festivalih v Nemčiji.

Selected by FZW. 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Coline et Toitoine, mlad electropop dvojec iz Bruslja, ki vas bo popeljal na barvito zvočno potovanje.

Prijatelja sta začela igrati skupaj v svojih spalnicah pred komaj dvema letoma, od takrat pa s svojimi energičnimi beati vztrajno osvajata srca belgijske publike.

Selected by Ancienne Belgique. 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Širom, zasedba imaginarnega folk trance drona iz Slovenije.
Trio se ponaša z izvirnim izrazom, ki se pretaka skozi širok nabor slovenskih ljudskih zvočnosti in sodobnih akustičnih rock meditacij.

Selected by Kino Šiška.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bratři – techno dvojčka, ki sta hitro postala eden najbolj priljubljenih live izvajalcev v Pragi.
Jiří in Ondřej sta bobnarja z ljubeznijo do elektronske glasbe in modularnih sintesajzerjev. Njuna glasba se ponaša z raznolikim zvokom melodičnih, beatu podrejenih skladb z udarno zmesjo akustičnih bobnov in elektronskih semplov.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Poljska pevka, producentka, glasbenica in odrski orkan INA WEST.
S spretnim združevanjem klasičnega instrumentarija in plesnega ritma njena glasba vodi v trans skozi zmes novovalovske elektronike in elementov sodobnega poljskega folka ter jazza. Njeno ustvarjanje lahko najbolje opišemo kot križanje minimalistične ležernosti zgodnjih Depeche Mode s koncertno energijo Die Antwoord

Selected by Stodola.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Fado Bicha, lizbonski dvojec, ki potiska tradicionalno portugalsko fado glasbo “iz omare”. Njuna subverzivna glasba pogosto pripoveduje zgodbe z LGBTI tematiko, na primer o ribičevi ljubezni do prodajalca rib, obupu gej plesalca v psihiatrični bolnišnici ali ponosu trans ženske, ki je postala simbol LGBTI aktivizma. Od leta 2017 je dvojec izvedel več kot 150 koncertov na Portugalskem, v Španiji, Franciji in Belgiji.

Selected by MusicBox.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Дeva, DIY solo projekt 19-letne budimpeške glasbenice Dorine Takács.

Дevini atmosferično elegantni zvoki, pulzirajoči basi in polifonične mantre so začinjene z madžarskimi besedili. Njen solo projekt si prizadeva izbrisati meje med različnimi glasbenimi žanri in popeljati naše duhove v višave.

Selected by A38.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bartleby Delicate, luksemburško videnje sodobnega folka, ki združuje tradicionalne skladbe z elektronskimi zvoki sedanjosti.

Bartlebyjeve komade sestavljajo filozofske fraze, ubiranje strun in elektronika, končni rezultat pa poslušalci opisujejo kot pomirjujočo, zdravilno glasbo.

Selected by Rockhal.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Naslednji po vrsti na digitalni turneji Liveurope: Fata Boom, še zdaleč ne običajen trio iz Amsterdama.

FATA BOOM so začeli leta 2016, ko je uveljavljen nizozemski producent spoznal mlado pevko, katere identiteta je še danes velika skrivnost. Od takrat je trio izdal več natripiranih electro-hiphop-ekstravagantnih hitov in “sesul” več koncertnih dvoran v svoji domovini.

Selected by Melkweg.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Digitalno turnejo Liveurope zaključuje vzhajajoči dragulj norveške pop scene: Closing Eyes.

Njihov zvok lahko najbolje opišemo kot križanec post-modernega popa z vsem možnim, od klasičnega indieja do popa šestdesetih let prejšnjega stoletja in bossa nove.
Rezultat je edinstvena vrsta sladkobnih pop skladb, ki se ukvarjajo predvsem z razmerji in izgubljenim časom.

Selected by Blå
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ob minulem dnevu Evrope smo združili sile z drugimi prizorišči platforme Liveurope in zagnali digitalno turnejo 11 obetavnih evropskih izvajalcev. Glasbeniki, ki so jih lastnoročno izbrali bookerji najbolj vročih evropskih koncertnih dvoran, poosebljajo raznolikost in edinstvenost naše evropske glasbene scene.

Čeprav je virtualni showcase že zaključen, je nastala eklektična plejlista, ki je dostopna na Spotifyu in YouTubeu.
Prisluhnite: http://liveurope.eu/DigitalTour2020

Predvaja se…