Glasba

29. 03. / čet / 20:00

Katedrala

PIANO DAY 2018

Peter Broderick

Early bird (22. 12.) 8 €

Predprodaja 10 €

Na dan 12 €

s popustom 8 €

Piano paket 26 €

Preden bo aprila Šiškino Katedralo napolnil berlinski mojster Nils Frahm, bomo spet obeležili njegov lasten praznik – Piano Day. Lani smo na klavirskem prazniku prisluhnili mlademu virtuozu Gregu Hainesu in domačinu Bowrainu, tokrat pa nas bo obiskal plodovit varovanec založbe Erased Tapes in nekdanji član koncertne postave Dancev Efterklang, Peter Broderick.

Na 88. dan leta se bo Kino Šiška že tretjič pridružil svetovnemu projektu Piano Day, pobudi Nilsa Frahma, ki so jo med drugim podprli tudi Olafur Arnalds, Chet Faker, Four Tet in številni drugi. Letos bomo prisluhnili povsem novemu, novembra izdanemu albumu All Together Again Petra Brodericka.

Broderick, sicer tudi sodelavec Frahma (Oliveray), Hainesa (Greg Gives Peter Space), Efterklang, Machinefabriek ter She & Him, ustvarja že več kot deset let, kot vsestranskega multi-instrumentalista pa ga glasba pogosto vodi v razne žanrske vode, od indie folka do orkestralne in solo piano glasbe. Na tokratni izdaji za Erased Tapes je zbral kompozicije, ki jih je tekom let napisal po naročilu – za poroke prijateljev, filme, modne revije, celo za plovbo s trajektom po Bosporju. Po dolgem času je spet sam poprijel za vsa glasbila, sam posnel in zmiksal ploščo in sam ustvaril celo naslovnico – prav zato je v novih skladbah, intimnih, brez odvečnega nastopaštva, čutiti njegovo zvedavost in ljubezen do glasbe. Praznujte praznik klavirja z njim in nami.

POSEBNA PONUDBA – PIANO PAKET

Z nakupom vstopnice “Piano paket” si zagotovite vstop tudi na koncert Nilsa Frahma 26. aprila 2018. Vstopnica Piano paket bo na voljo do vključno 28. marca 2018. Kupite jo lahko na tej povezavi.

Organizacija: Kataman in Kino Šiška.

Predvaja se…