Glasba

23. 10. / tor / 20:00

Komuna

LAUREL

Predprodaja 10 €

Na dan 12 €

s popustom 8 €

Oktobra nas obišče vzhajajoča mlada pevka in kitaristka Laurel, ki je s svojo hipnotično intenzivnostjo prevzela britansko indie sceno. Njen samosvoj zvok umeščajo med Florence + The Machine in Anno Calvi, avgusta pa pri podzaložbi Ninja Tune izide njen prvenec, zagotovo ena najbolj vročih izdaj letošnjega poletja. In par mesecev pozneje bo že pri nas!

Ko je leta 2013 britanska mladenka Laurel iz svojega spalničnega studia pokukala s prvo verzijo skaldbe “Blue Blood”, je nemudoma razvnela glasbeno blogosfero. Od takrat jo pot vodi samo še strmo navzgor, prek treh vrhunskih EP-jev, pogodbe s podzaložbo priznane založbe Ninja Tune, razprodanih turnej po domovini, pohval s strani Annie Mac, Zanea Lowea, Spotifyja in The Guardiana ter partnerstva z modnimi znamkami, kot so Burberry, Levi’s in Vans, vse do težko pričakovanega samostojnega prvenca Dogviolet, napovedanega za letošnji avgust.

Na njem naslednje veliko ime britanskega indie popa razgali grenko.sladko manijo prave ljubezni. S svojim intimno izraznim glasom in vintidž obarvano kitaro pronicljivo milino izvajalk, kot sta Lana Del Rey in Florence + The Machine, odeva v mračne nianse, ki se jih ne bi branili niti Anna Calvi ali Austra. Oktobrski nastop zna biti ena zadnjih priložnosti, da Laurel ujamete v živo, preden eksplodira na svetovni ravni, zato ga vsekakor ne gre zamuditi.

Vstopnice v prodaji prek spleta in na Eventimovih prodajnih mestih.

Organizacija: Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…