Razglas

ZINE V.ITRINE | mednarodni zin poziv

16. 05. 2019, Kino Šiška

DobraVaga obeležuje 3. obletnico delovanja in pestrega ustvarjalnega dogajanja tudi s pozivom avtorjem k sodelovanju na ZINE V.ITRINE | 5. mednarodnem zin pozivu.

Zini so knjižice, največkrat samozaložniške DIY publikacije, ki nastajajo v majhnih nakladah in z nizkimi produkcijskimi stroški. Pojavljali so se kot bistven medij določenih subkultur prejšnjega stoletja, vse od ljubiteljev znanstvene fantastike do punka. Danes se zini razlikujejo v pestrosti funkcij, izdelavi in videzu, ostajajo pa prisotni kot neprestano razvijajoča se oblika komunikacije in izraza kolektivnih ter individualnih identitet. Privlačnost zina ostaja v njegovi dostopnosti, taktilnosti, preprostosti, neposrednosti in eksperimentiranju.

Izmed prispelih zinov bo avtor izbranega zina povabljen k razstavnemu projektu v letu 2019 v Kinu Šiška (podprt z razstavnino 300 evrov bruto) ter koprodukciji tiska zina v dogovorjeni nakladi (do 30 izvodov). Posebej izstopajoči zini bodo dobili priložnost samostojne honorirane razstave v okviru programa ZINE VITRINE v galeriji DobraVaga. ZINE VITRINE je program zin razstav, zin čitalnice in zin delavnic, ki že od začetka poteka v galeriji DobraVaga.  

O prispelih zinih se bo posvetovala strokovna žirija v sestavi umetnikov in kuratorjev, ki so dejavni na področju zinov. Žirijo sestavljajo umetnica in fotografinja Lucija Rosc, kuratorka in galeristka Bea Istvánkó (ISBN books+gallery) ter kuratorka in kulturologinja Lara Plavčak.

Prijave naj vsebujejo:

* ime, priimek, kontakt (e-mail), lahko tudi spletno stran;

* ime avtorja ali avtorjev, naslov zina in letnico izdaje;

* kratek opis zina oziroma projekta (500 znakov s presledki).

Rok za oddajo: 1. september 2019

Zine lahko pošljete na naslov: Galerija DobraVaga, Adamič-Lundrovo nabrežje 5, 1000 Ljubljana (s pripisom: ZINE VITRINE) ali prinesete v DobroVago v času delovanja. Avtorji bodo o rezultatih obveščeni v začetku oktobra 2019 po elektronski pošti. Vsi prispeli zini bodo vključeni v javno zin čitalnico ZINE VITRINE, ki se nahaja v galeriji DobraVaga, in objavljeni na spletnih straneh ZINE VITRINE. Prejetih zinov ne vračamo. Za vse dodatne informacije pišite na: lara.plavcak@kinosiska.si.

Organizacija: Kino Šiška.

Kino Šiška se zavezuje, da bo zbrane osebne podatke obdeloval zgolj za potrebe obveščanja o rezultatih mednarodnega zin poziva. Zavezujemo se, da bomo z vašimi podatki ravnali skrbno, da jih bomo varovali skladno z zakonodajo o varstvu podatkov in da jih ne bomo posredovali tretjim osebam brez vaše izrecne privolitve. Osebni podatki se zbirajo samo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani ali nadalje uporabljeni, oz. do preklica privolitve, potem pa jih trajno izbrišemo.

Predvaja se…