Razglas

ZINE 4 VITRINE | zine open call

03. 07. 2018, Kino Šiška

Poletje kliče po zgodbah in ustvarjanju, ZINE VITRINE pa v obeležju mednarodnega meseca zinov (julij!) poziva ustvarjalce k sodelovanju na 4. mednarodnem zin pozivu.

Zini so knjižice, največkrat samozaložniške DIY publikacije, ki nastajajo v majhnih nakladah in z nizkimi produkcijskimi stroški. Pojavljali so se kot bistven medij določenih subkultur prejšnjega stoletja, vse od ljubiteljev znanstvene fantastike do punka. Danes se zini razlikujejo v pestrosti funkcij, izdelavi in videzu, ostajajo pa prisotni kot neprestano razvijajoča se oblika komunikacije in izraza kolektivnih ter individualnih identitet. Privlačnost zina ostaja v njegovi taktilnosti, preprostosti, neposrednosti in eksperimentiranju.

Izmed prispelih zinov bo izbrani zin povabljen k razstavnemu projektu v Kinu Šiška (podprt z razstavnino 300 evrov bruto) ter koprodukciji tiska zina v dogovorjeni nakladi (do 30 izvodov). Posebej izstopajoči zini bodo dobili priložnost samostojne honorirane razstave v okviru programa ZINE VITRINE v galeriji DobraVaga.

O prispelih zinih se bo posvetovala strokovna žirija v sestavi umetnikov in kuratorjev, ki so dejavni na področju zinov. Žirijo sestavljajo umetniški dvojec LEALUDVIK, kuratorka in raziskovalka fotozinov Jasna Jernejšek ter kuratorka in kulturologinja Lara Plavčak.

Prijave naj vsebujejo:

* ime, priimek, kontakt (e-mail), lahko tudi spletno stran;
* ime avtorja ali avtorjev, naslov zina in letnico izdaje;
* kratek opis zina oziroma projekta (500 znakov s presledki).

Zine lahko pošljete na naslov: Galerija DobraVaga, Adamič-Lundrovo nabrežje 5, 1000 Ljubljana (s pripisom ZA ZINE VITRINE) ali prinesete v DobroVago v času delovanja. Avtorji bodo o rezultatih obveščeni oktobra 2018 po elektronski pošti. Vsi prispeli zini bodo vključeni v javno zin čitalnico ZINE VITRINE, ki se nahaja v galeriji DobraVaga, in objavljeni na spletnih straneh ZINE VITRINE. Prejetih zinov ne vračamo. Za vse dodatne informacije pišite na: lara.plavcak@kinosiska.si.

Rok za oddajo: 21. september 2018

Organizacija: Kino Šiška.

Kino Šiška se zavezuje, da bo zbrane osebne podatke obdeloval zgolj za potrebe obveščanja o rezultatih mednarodnega zin poziva. Zavezujemo se, da bomo z vašimi podatki ravnali skrbno, da jih bomo varovali skladno z zakonodajo o varstvu podatkov in da jih ne bomo posredovali tretjim osebam brez vaše izrecne privolitve. Osebni podatki se zbirajo samo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani ali nadalje uporabljeni, oz. do preklica privolitve, potem pa jih trajno izbrišemo.

Predvaja se…