Razglas

SLOVINSKÝ MOMENT 2017

30. 08. 2017, MENT Ljubljana

Na poti na festival Waves Vienna se bo slovenska karavana zopet ustavila tudi v Bratislavi. Po lanskem prvem poskusu, tokrat trojica domačih bendov nastopi na drugi lokaciji – v klubu Fuga.

Slovinský moMENT
27. 9. 2017, 20:00 @ Fuga, Bratislava

Na koncertu, ki bo osredotočen na tri slovenske izvajalce nove generacije, ki so povabljeni na festival Waves Vienna bodo nastopili КУКЛАDaniel Vezoja in persons from porlock. Več o nastopajočih spodaj.

fuga.sk 
facebook dogodek

КУКЛА

КУКЛА je samooklicana slovanska gangsta geisha pop umetnica. Medtem, ko poje večinoma o orožju in ljubezni, se КУКЛА konstantno bojuje s samo seboj in z zunanjim svetom. Njen pop zvok zajema današnjo cisspolno nenormativno mladino Zahoda, hkrati pa ohranja posebno slovansko introspekcijo in vdanost v usodo. Jasno je razvidna slogovna podobnost s srbskimi pevkami iz časa Miloševića, pa tudi poklon R&B boginjam Busheve Amerike. Na odru pozabi na opreznost, obogati svoj značilen zvok z briljantnimi vizualijami in ponudi srce na pladnju. Dober tek! Dobrodošli v svet КУКЛE.


PERSONS FROM PORLOCK

Četverica s kitarami in bobni na raziskovanju tripastega univerzuma psihedelije in odzvanjajočih cvetlic iz šestdesetih ter stonerjev iz devetdesetih, loveča današnje impale s svojimi zasanjanimi vokali, lebdečimi kitarskimi solažami in umazanimi rifi. Prvenec kvarteta “things people don’t like” je Radio Študent označil za najboljši domači album leta 2016, prvi singel Bad FanFiction s prihajajoče druge plošče pa je zadonel tudi iz Seattla. Tamkajšnji vplivni radio KEXP ga je namreč razglasil za pesem dneva. Porlocki z novim komadom Affordable Amphetamines še višajo pričakovanja novega albuma.


DANIEL VEZOJA

Daniel Vezoja je kantavtor iz Brežic. Decembra je izdal prvenec “Where the Light Resides”, ki je bil pri kritikih odlično sprejet in se je kljub izidu tik pred koncem leta, uvrstil na nekaj top lestvic domačih albumov 2016. Danielova samostojna glasbena pot se je začela pred tremi leti, ko je po razpadu skupine TrainStation pričel s solo akustičnim projektom. V javnosti je sam prvič nastopil na open micu v Dublinu. Tam se je zaljubil v lokalno glasbeno sceno in se vračal, kolikor je bilo to mogoče. Na ta način je prišel v stik s priznanim irskim producentom Gavinom Glassom s katerim je posnel svoj prvenec. Nastopil je že kot predskupina Lisi Hannigan, Damienu Juradu, Loli Marsh, Dillon in na izbranih festivalih. Od izida prvenca nastopa z bendom.

Hvala LALA Slovak Music Export za pomoč pri izvedbi dogodka.

Predvaja se…