Razglas

Poziv ODPRTI ATELJE / rezidenca v ateljeju galerije DOBRAVAGA

21. 02. 2020, DobraVaga

K prijavi vabimo umetnice in umetnike, ki so na začetku umetniške profesionalne poti in ustvarjajo v polju vizualne umetnosti ali novih medijev, oziroma eksperimentirajo z novimi in/ali klasičnimi mediji, tehnikami ali umetniškimi izrazi. Poziv ODPRTI ATELJE je namenjen umetnicam in umetnikom, ki delujejo na področju Slovenije.

Rezidenco smo v DobriVagi vzpostavili ob opažanju, da ustvarjalci in ustvarjalke na začetku svoje kariere velikokrat nimajo priložnosti dobiti prostora, namenjenega umetniškemu ustvarjanju. Že od začetka delovanja zato vabimo umetnike in umetnice brez lastnega ateljeja, da za krajše obdobje delujejo pri nas. Izbrani ali izbrana bo v brezplačnem ateljeju v DobriVagi lahko ustvarjal/a za obdobje treh (3) mesecev, prejel/a pa bo tudi honorar.

Prijave na javni poziv ODPRTI ATELJE v DobriVagi sprejemamo na info@dobravaga.si s pripisom Poziv Odprti atelje.

Prijava naj vsebuje:

  •       IME IN PRIIMEK
  •       KONTAKT: e-naslov in telefon, naslov bivanja v Sloveniji
  •       ŽIVLJENJEPIS oziroma t. i. ARTIST STATEMENT
  •       UMETNIŠKO PRODUKCIJO: FOTOGRAFIJE in KONCEPTE 3–5 UMETNIŠKIH DEL ali PORTFELJ (video dela naj bodo podana z aktivnimi povezavami na YouTube, Vimeo ali druge strani za predvajanje video vsebin)

Sprejemamo prijave za 3-mesečne rezidence (april–junij, julij–september, oktober–december). Možnost koriščenja ateljeja bo v delovnem času DobreVage in ob petkih in sobotah do polnoči.

Prijave na rezidenco v 2020 sprejemamo do 10. 3. 2020.

Predvaja se…