Razglas

NAVODILA ZAPOSLENIM, OSTALIM SODELAVCEM IN OBISKOVALCEM V ČASU UKREPOV, POVEZANIH Z NALEZLJIVO BOLEZNIJO COVID-19

21. 06. 2021, Kino Šiška

Kino Šiška z namenom zagotavljanja čim boljšega nadaljevanja s svojo dejavnostjo, poslanstvom in javne službe nadaljuje s produkcijo in izvedbo dogodko in delovanjem DobreVage, Kavarne Kina Šiška, Kamere ter prireditvenih prostorov (Katedrale in Komune) z določenimi prilagoditvami glede na Odlok o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v RS, objavljen v Uradnem listu št. 96, dne 17. 6. 2021, in glede na smernice in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ) za preprečevanja širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 in varovanja zdravja zaposlenih, sodelavcev in obiskovalcev Kina Šiška in DobreVage.

Z objavo nove številke Uradnega lista Republike Slovenije se spreminjajo Navodila zaposlenim, ostalim sodelavcem in obiskovalcem v času ukrepov, povezanih z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Nova navodila lahko preberete tu oziroma spodaj.

 1. Kino Šiška objekt je odprt za vse obiskovalce. Letni vrt Kavarne Kino Šiška je odprt vsak dan od 8. do 24. ure (v primeru prireditve v notranjih prostorih isti čas obratuje tudi kavarna v notranjih prostorih). Razstavni prostor Kamera je odprt vsak dan od 11. do 19. ure. Objekt Kina Šiška je za obiskovalce odprt od 8. do 24. ure. Galerija DobraVaga je odprta vsak dan razen nedelje in praznikov od 9. do 18. ure.
 2. Pri opravljanju dejavnosti se morajo upoštevati vsa higienska priporočila NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.
 3. Obiskovalci prireditev so lahko navzoči v zaprtih in odprtih javnih prostorih, do 75% zasedenosti zmogljivosti sedišč. Med obiskovalci mora biti 1 sedišče prosto, razen med osebami iz gospodinjstva. Ti dve omejitvi ne veljata v zaprtih javnih prostorih oz. na odprtih površinah, na katerih ni fiksnih sedišč, pri čemer mora biti med postavljenimi sedišči oz. stojišči najmanj 1 meter razdalje, razen med osebami iz gospodinjstva. Medosebna razdalja med gledalci, ki niso na sediščih oz. stojiščih, mora biti najmanj 1,5 metra, razen med osebami iz gospodinjstva.
 4. Obiskovalci javnih prireditev in nastopajoči morajo imeti negativen rezultat PCR ali HAG testa, potrdilo o prebolelosti virusa SARS-CoV-2, oziroma potrdilo o cepljenosti proti virusu SARS-CoV-2.
 5. Ob prihodu v objekt in odhodu iz objekta Kina Šiška je obvezno razkuževanje
 6. Oseba naj upošteva higieno kašlja in kihanja, dotika naj se čim manj različnih predmetov in površin, v čim večji posluje brezstično in se čim manj dotika obraza, zlasti ust, nosu in oči, preden so roke umite ali razkužene.
 7. Oseba obvezno uporablja zaščitno masko ustnega in nosnega dela v vseh zaprtih prostorih oziroma ob prihodu v objekt.
 8. Nastopajoči na prizorišču morajo upoštevati priporočljivo medsebojno razdaljo najmanj 1,5 metra (brez nošenja mask). Nastopajoči pa morajo maske obvezno nositi v zaodrju.
 9. Člani produkcijske ekipe (tehniki, člani snemalne ekipe, moderatorji, dežurni…) morajo upoštevati priporočljivo medsebojno razdaljo najmanj 1,5 metra (z obveznim nošenjem mask).
 10. Zagotavlja se redno prezračevanje prostorov oziroma čim večji dotok naravnega zraka.
 11. Posameznik predmete, ki jih uporablja, čisti in razkužuje, zlasti tiste predmete, ki jih uporablja več ljudi.
 12. Pri uporabi sanitarij je obvezna uporaba mask oziroma zaščite nosnega in ustnega predela in obvezno razkuževanje rok pri vstopu in izstopu.

Z navodili se seznani javnost (preko spletne strani in družbenih omrežij, z objavo na vhodih v Kino Šiška in DobreVage), MOL (z elektronsko pošto), zaposlene in poslovne partnerje in sodelavce Kina Šiška, pred vsakim dogodkom pa posebej še vabljene nastopajoče ali druge sodelavce Kina Šiška po elektronski poti.

Ta navodila veljajo od 21. 6. 2021 dalje, do preklica direktorja. Z veljavnostjo teh navodil prenehajo veljati navodila z dne 17. 5. 2021.

Predvaja se…