Preberi

NA FESTIVALU INMUSIC BOSTA NASTOPILI ZASEDBI NESESARI KAKALULU IN PERSONS FROM PORLOCK

18. 05. 2017, MENT Ljubljana

Včeraj se je v Kinu Šiška zaključil letošnji INmusicMENT.

Med 67 prispelimi prijavami je komisija v sestavi dveh predstavnikov Vala 202 (Klara Zupančič in Jernej Sobočan) in vodij festivala MENT Ljubljana (Andraž Kajzer in Matjaž Manček) izbrala 5 zasedb, ki so se včeraj v Kinu Šiška potegovale za nastop na največjem hrvaškem festivalu popularne glasbe. Nastopile so zasedbe MRFY, Neomi, Nesesari Kakalulu, persons from porlock in Torul.

Med več kot 300 prejetimi glasovi jih je največ šlo zasedbi Nesesari Kakalulu, predstavnika festivala INmusic, Zoran Marić in Ivana Jelača, pa sta se odločila, da na festival povabita skupino persons from porlock. Pohvalila sta vse nastopajoče in kvaliteto mladih slovenskih zasedb.

Fotografije z dogodka najdete TUKAJ.

NESESARI KAKALULU

Mlada primorska skupina, ki je pravzaprav devetčlanski orkester. Sodoben glasbeno ritmični ritual. Organski gruv, ki kliče k plesu in v zelo kratkem izda prvenec.

 

PERSONS FROM PORLOCK

Lani so ti neopsihedeliki povili prvenec things people don’t like, ki ga je Radio Študent razglasil za domači album leta. Po letošnjem MENTu pa je novi singel ‘Bad FanFiction’ postal še pesem dneva na seattleskem radiu KEXP. V živo jim gre še boljše.

Festival INmusic se bo letos odvil dvanajstič in ponovno napoveduje nabor svetovno in regionalno poznanih imen med katerimi so Kings of Leon, Alt-J, Arcade Fire, Kasabian, Floging Molly, Booka Shade, Repetitor, Darko Rundek, Slaves, Orchestra Baobab, Michael Kiwanuka in drugi. Več informacij najdete na inmusicfestival.com. Cenejše vstopnice za festival (60 evrov) so na voljo le še do petka.

Predvaja se…