Razglas

KŠ X: RAZSTAVA

19. 06. 2019, Kino Šiška

Center urbane kulture Kino Šiška ob 10. obletnici delovanja poziva umetnice, umetnike in umetniške kolektive do 35. leta starosti k prijavi samostojnega razstavnega projekta v prostoru Kamera v zgornjem preddverju Kina Šiška.

Razstavo odpiramo 12. 9. 2019 ob začetku desetdnevnega programa 10. obletnice Kina Šiška, ki z raznovrstnostjo obeležuje pestrost dogajanja, kulture in raznih umetnosti, ki se zvrščajo v okviru hiše. Z javnim pozivom Kino Šiška tako nadaljuje poslanstvo centra urbanih kultur in sodelovanja ter promocije mlajše generacije umetnikov in umetnic.

Center urbane kulture Kino Šiška že od začetkov namenja pozornost in prostor mlajši lokalni in mednarodni produkciji sodobne vizualne umetnosti z različnimi samostojnimi ali skupinskimi gostujočimi razstavami, delavnicami, murali, projekti in drugimi dogodki. Med bolj vidnimi programi, ki so vključevali generacije, ki so v profesionalne umetniške vode šele dodobra vstopile, izpostavljamo Cikel mladih ustvarjalcev, ki je v dveh edicijah potekal med letoma 2012 in 2014, obe ediciji pa sta se sklenili s skupinsko razstavo, prva, 9 pod 29, v Mariboru v galeriji KiBela, druga, COMMON SPACE, pa na Reki v Galeriji Kortil. Na ta način je iz izkušenj sodelovanj z mladimi ustvarjalci in kuratorji nastala galerija DobraVaga kot logično nadaljevanje in prostorska ter programska nadgradnja novih iniciativ s področja aktualnega likovnega ustvarjanja. Razstavni prostor Kamera v zgornjem preddverju Kina Šiška se je ob tem profiliral s sklopom Cikel samostojnih razstav, ki v letu 2019 poteka že četrtič, vsakič pa ga snuje drug mladi kurator ali kuratorka, s čimer soustvarja vizijo sočasne umetniške produkcije. Obenem je razstavni prostor Kamera namenjen tudi koprodukcijskim projektom razstav z drugimi institucijami, javnimi zavodi in nevladnimi organizacijami s polja sodobne umetnosti.

Razstavni prostor Kina Šiška

Predmet javnega poziva

Avtor/ica izbranega predloga prejme za izvedbo umetniške intervencije honorar 500 EUR bruto. Zagotovljeno je kritje stroškov materiala v višini do 150 EUR, tehnična podpora in fotodokumentacija.Tema in medij umetniškega projekta sta prosta.

Pogoji sodelovanja

Na razpisu lahko sodelujejo prebivalci in prebivalke Slovenije. Prijavitelji so lahko fizične ali pravne osebe.

Sestava komisije

Prejete predloge bo ocenila strokovna komisija, imenovana s strani direktorja Centra urbane kulture Kino Šiška Simona Karduma, v sestavi: Lara Plavčak, vodja projektov vizualnih, avdiovizualnih in intermedijskih umetnosti v Kinu Šiška, Lara Mejač, koordinatorka programa v galeriji DobraVaga, in Miha Kelemina, vodja Sveta umetnosti, šole za kuratorske prakse in kritiško pisanje ter sodelavec zavoda SCCA-Ljubljana.

Terminski načrt

Rok oddaje: 27. 7. 2019 do 12.00

Zasedanje strokovne komisije: med 28. 7. in 30. 7. 2019

Obveščanje prijaviteljev po elektronski pošti o izbranem projektu: 31. 7. 2019

Termin izvedbe: od 2. 9. do 11. 9. 2019

Odprtje: 12. 9. 201

Na ogled do: 11. 10. 2019

Zahtevani materiali in način oddaje

Prijave naj bodo poslane po e-pošti v enem pdf dokumentu. Vključujejo naj:

ime, priimek, naslov, datum rojstva, e-naslov, telefon prijavitelja/ce;

– kratek življenjepis umetnika/ce;

– fotodokumentacijo izbora do 5 izvedenih projektov;

– slikovni material predloga projekta;

– kratko obrazložitev in opis predloga projekta;

– opis tehnike in materiala za izvedbo predloga.

Dodatne informacije

Mere stene: višina 4,70 m x širina 7 m.

Morebitna vprašanja in prijave pošljite na naslov: lara.plavcak@kinosiska.si.

Sklep o imenovanju komisije tukaj.

Organizacija: Kino Šiška.

Kino Šiška se zavezuje, da bo zbrane osebne podatke obdeloval zgolj za potrebe obveščanja o rezultatih mednarodnega poziva za razstavni projekt. Zavezujemo se, da bomo z vašimi podatki ravnali skrbno, da jih bomo varovali skladno z zakonodajo o varstvu podatkov in da jih ne bomo posredovali tretjim osebam brez vaše izrecne privolitve. Osebni podatki se zbirajo samo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani ali nadalje uporabljeni, oz. do preklica privolitve, potem pa jih trajno izbrišemo.

Predvaja se…