Razglas

KŠ X: RAZSTAVA | rezultati javnega poziva

07. 08. 2019, Kino Šiška

Javni zavod Center urbane kulture Kino Šiška je dne 19. junija 2019 objavil javni poziv umetnicam, umetnikom in umetniškim kolektivom do 35. leta starosti, delujočim v Sloveniji, k prijavi samostojnega razstavnega projekta v prostoru Kamera v zgornjem preddverju Kina Šiška. Javni poziv z naslovom KŠ X: RAZSTAVA se je zaključil 27. julija 2019.

Na javni poziv za razstavni projekt je prispelo 23 prijav, ki so vsebovale zahtevano razpisno dokumentacijo. Strokovna žirija (v sestavi: Lara Plavčak, vodja projektov vizualnih, avdiovizualnih in intermedijskih umetnosti v Kinu Šiška, Lara Mejač, koordinatorka programa v galeriji DobraVaga, in Miha Kelemina, vodja Sveta umetnosti, šole za kuratorske prakse in kritiško pisanje ter sodelavec zavoda SCCA-Ljubljana) je zasedala 29. in 30. julija 2019, pri čemer je pregledala vse poslane prijave. V skladu z zahtevano razpisno dokumentacijo je žirija ocenjevala: idejno zasnovo in možnost realizacije predlaganega projekta, dosedanje izkušnje prijavitelja, umeščenost predlaganega projekta v razstavni prostor Kamere v Kinu Šiška. Odločitev žirije je, da k razstavi povabi prijavljeni projekt umetnice Sare Bezovšek

Obrazložitev žirije:

Sara Bezovšek je vizualna umetnica, ki skozi umetniško prakso apropriacije raziskuje vplive internetne kulture in spletnih družbenih medijev na sodobno vizualno umetnost. V svojih trenutnih raziskavah poskuša internet upodobiti kot življenjski prostor. Predlagani projekt je nadaljevanje njenih mash up videov, ki združujejo najdene podobe, tokrat osredotočene okrog kadrov, v katerih se pojavi računalnik. Skozi nabor popkulturnih referenc ustvarja tekočo zgodbo vsakdanjosti in ritualnosti rabe računalnika/interneta, zanimivost pa ohranja v mešanju žanrov. Obenem izpostavlja pogostost in podobnost takšnih momentov v avdiovizualni kulturi. Projekt v preprosti premisi predstavlja rezultat obsežnega raziskovanja, zbiranja in novega umeščenja materiala v formo naracije, ki je v svoji bogatosti in prepoznavnosti lahko blizu komurkoli, ki je kdajkoli pogledal v ekran.

Razstava bo v zgornjem preddverju Kina Šiška na ogled od 12. 9. do 10. 10. 2019. 

V teku pa je še do 1. septembra 2019 mednarodni zin poziv ZINE V.ITRINE. Vabljeni k prijavi!

Predvaja se…