Razglas

KINO ŠIŠKA POSTAL ČLAN EVROPSKE PLATFORME LIVEUROPE

16. 12. 2016

Kino Šiška je na povabilo koordinatorjev evropske platforme glasbenih prizorišč, glavne bruseljske koncertne dvorane Ancienne Belgique, postal štirinajsti član Liveurope.

Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Poleg Kina Šiška in že prej omenjenega Ancienne Belgique so v tem evropskem projektu udeležena prominentna prizorišča A38 (Budimpešta, Madžarska), L’Aéronef (Lille, Francija), Sala Apolo (Barcelona, Španija), Blå (Oslo, Norveška), FZW (Dortmund, Nemčija), Melkweg (Amsterdam, Nizozemska), Palác Akropolis (Praga, Češka), Musicbox (Lizbona, Portugalska), Rockhal (Esch-sur-Alzette, Luksemburg), Stodoła (Varšava, Poljska), Vega (Kobenhaven, Danska) in Village Underground (London, Velika Britanija). Platforma je v dveh letih od svojega zagona organizirala 837 žanrsko različnih koncertov pod oznako Liveurope (v prvem letu 380, v drugem 457).

Vabilo k sodelovanju v platformi Liveurope je svojevrstno priznanje za dosedanje delo Kina Šiška na glasbenem področju. Hkrati pa je to spodbuda za še aktivnejšo promocije nove kvalitetne evropske glasbe pri nas ter odpira nove možnosti za promocijo slovenskih ustvarjalcev v tujini in bo, skupaj z mednarodno že uveljavljenim projektom MENT, okrepila prisotnost slovenske glasbene scene na evropskem prizorišču.

Predvaja se…