Razglas

Kino Šiška odpira prijave za že deveto sezono Špil lige

14. 09. 2021

Z začetkom šolskega leta kolesje zaganja tudi Špil liga, natečaj za dijaške glasbene ustvarjalce. V osmih sezonah se je na odru Kina Šiška zvrstilo več kot 90 obetavnih glasbenih ustvarjalcev, ki danes pomembno sooblikujejo slovenski glasbeni prostor (Masaž, Koala Voice, Joker Out, Ružno Pače kot član skupine Rock Heroes in drugi). Čas je za nove sile!

PRIJAVA (do vključno 4. 10. 2021, do 12. ure)

Ustvarjaš glasbo in si jo pripravljen_a na odru Kina Šiška v živo predstaviti občinstvu? Špil liga združuje ustvarjalce in ustvarjalke vseh žanrov z različnih koncev Slovenije – od hip-hopa, rocka, elektronike, rapa do punka, R’n’B-ja, metala in vsega vmes. Vabljeni, da se prijavite vsi dijaki in dijakinje, ki ustvarjate avtorsko glasbo.

In kaj te čaka, če prideš do finala? Nagrada v obliki snemanja singla, profesionalnega fotografiranja in popusta na mobilno naročnino. “A že takoj, tudi če ne zmagam?” Takoj. Omenjene nagrade prejmejo vsi finalisti, medtem ko prvake sezone čakajo še nastop na velikem odru Festivala Lent kot predskupina uveljavljeni tuji ali domači zasedbi in številna izobraževanja, koristna za nadaljnje glasbeno udejstvovanje in razvoj.

Tekom sezone v sodelovanju z različnimi glasbenimi profesionalci za vse udeležence organiziramo tudi brezplačne delavnice s področij, ključnih za uspešno glasbeno pot (tehnična priprava na nastop, promocija in družbena omrežja, priprava na snemanje …).

Svoje prijave pošljite do ponedeljka, 4. oktobra 2021, do 12. ure!

Več informacij o razpisu in nagradah: https://www.spilliga.si/

Projekt Špil liga podpira Ministrstvo za kulturo

Predvaja se…