Glasba

26. 01. 2016

ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO: BOŠTJAN PEROVŠEK + PABLO SANZ

Tudi v letu 2016 CONA nadaljuje s glasbenim ciklom ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO v katerem se predstavita po dva zvočna umetnika, ki na kratki rezidenci v Ljubljani ustvarita premierno glasbeno delo. V prvem delu slovenske glasbene barve zastopa skladatelj in ustvarjalec z mnogimi zvočnimi odvodi Boštjan Perovšek (SLO), sicer tudi član eksperimentalne skupine SAETA in avtor

Tudi v letu 2016 CONA nadaljuje s glasbenim ciklom ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO v katerem se predstavita po dva zvočna umetnika, ki na kratki rezidenci v Ljubljani ustvarita premierno glasbeno delo.

V prvem delu slovenske glasbene barve zastopa skladatelj in ustvarjalec z mnogimi zvočnimi odvodi Boštjan Perovšek (SLO), sicer tudi član eksperimentalne skupine SAETA in avtor številnih nagrajenih bioakustičnih skladb.

Na drugem polu pa srečamo španskega umetnika, skladatelja in snemalca zvočnih pokrajin Pabla Sanza (ES/UK), ki poleg skladb ustvarja tudi zvočne situacije, instalacije, radijske igre.

Skupaj bosta razširjala, vzpostavljala in razgrajevala medsebojne odnose in nasprotja slušnih zaznav prostora, snovi in časa.

Organizacija Zavod CONA in Kino šiška.

Predvaja se…