Vizualna umetnost

06. 10. 2021 - 05. 11. 2021

Galerija DobraVaga

ZINE VITRINE x TINTA | Agate Lielpetere: Zapelji se z mano


zine razstava

“Limouzine” je vizualna besedna igra limuzine in zina, hudomušen vpogled v službeni dan šoferja premium limuzine v obliki stripa. Zinovski format harmonike poudari raztegnjen avto (limuzino) in še bolj raztegnjen dan voznika, saj je polna dolžina zina tako dolga kot široko razprte roke posameznika s srednje dolgimi rokami.

Agate Lielpetere (1995, Latvija) je vizualna umetnica in ilustratorka, ki živi in dela v Ljubljani. Diplomirala je iz grafičnih umetnosti na latvijski Akademiji za umetnost. Do zdaj je imela tri samostojne razstave v Rigi in Ljubljani, sodelovala pa je tudi na številnih mednarodnih skupinskih razstavah. Zanima jo ironija življenja, za svoj “slab smisel za humor” pa pravi, da je podedovan.

Organizacija: Kino Šiška / DobraVaga.

Vstop prost.
6. 10. – 5. 11. 2021 @ DobraVaga

Več o festivalu Tinta

PCT POGOJI

Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo.

Predvaja se…