Vizualna umetnost

04. 03. 2021 - 07. 04. 2021

Galerija DobraVaga

ZINE VITRINE Maruša Račič: SPRING ŠAMAR 2021

razstava

She’s 99 % UNICORN.
He’s the KING OF FUCKING EVERYTHING.
And you, if you don’t already, come on – BELIEVE IN YOUR #SELFIE.
Morda tudi še ne veš, da je še čas rešiti naš planet:
SAVE WATER, DRINK TEQUILA.
Trend oblikovanja in oblačenja poučnih majic se krepi s kolekcijo za domačo grudo, da boste z naslednjo pomladjo modni, modri in CLASSY AS FUCK (“jebeno stajliš”).

Avtorico je za razstavljeni zine nagovoril pojav “modnih” majic z bolj ali manj trapastimi napisi in citati, ki jih rada opazuje na mimoidočih, kadar jo pot zanese čez mesto.

Nekaj spontanega besedotvorja in besednih iger avtorice in njenih prijateljev je zato prelitega v pričujoči zin, ki skozi risbo in kolaž predstavlja svežo kolekcijo majic z napisi “Spring Šamar 2021”.

Maruša Račič je grafična oblikovalka, ki deluje na področjih oblikovanja, ilustracije in fotografije. Kot samozaposlena v kulturi ustvarja na Krasu in v Ljubljani. Spontani kreativni pobegi predvsem v tehniki risbe in kolaža so kontrapunkt pretežno digitalnemu ustvarjanju, ki ga narekuje njeno delo. Omogočajo ji likovni izraz, ki je neobremenjen in igriv. Posebej ljuba ji je tudi analogna fotografija, ki pogosto najde prostor v avtorskih ali naročniških projektih. 

Njena dela so bila večkrat razstavljena doma in v tujini, za svoje delovanje pa je prejela že več nagrad in priznanj.

Organizacija: Kino Šiška

Vstop prost.

Predvaja se…