Vizualna umetnost

12. 01. - 09. 02.

Galerija DobraVaga

ZINE VITRINE: Iva Suhadolnik Gregorin: va bene!

razstava

vstop prost

Fotozin “va bene!” je posledica jesenskega izleta na vzhod Sicilije. Je pet dni Catanie in njene okolice, strnjenih v hitro publikacijo. Fotografije ne nosije neke posebne teže, so točno to, kar so, nič več in nič manj. Zin je spontano nastal ob povratku v Ljubljano. Je nabor fotografij, ki so avtorici izjemno pri srcu in ki so opomin, kako odlično dolgih je lahko le pet dni. 

Iva Suhadolnik Gregorin obiskuje 2. letnik Akademije za vizualno umetnost v Ljubljani, pred tem pa je tri leta študirala na Fakulteti za arhitekturo. Njeno področje zanimanja zajema analogno fotografijo, performans, naivno ilustracijo in video. Samostojno je razstavljala v Soteski 8 in ateljeju Volja. S kolektivom IDWID je bila del plesno-vizualne predstave “Dimenzije stika” v Plesnem teatru Ljubljana. Njena fotografija se giblje med čustveno, družbenokritično, dokumentarno, ulično in abstraktno. Fotografski projekt velikokrat poveže s performansom, kjer je fotografija sama le končni produkt. V svojih projektih raziskuje medsebojne odnose, razmerja moči, vpliv patriarhata in spolne binarnosti, okupacijo skupnega/javnega prostora ter vse, kar se giblje vmes. Njen bolj neformalni fokus pa se vrti okoli dokumentacije vsakdana.

Posebna zahvala gre Petru Fettichu in ateljeju Kela.

Organizacija: Kino Šiška.

Vstop prost.

PCT POGOJI
Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo. Ob predložitvi katerega od navedenih dokazil je potrebno izkazati tudi veljaven osebni dokument.

Predvaja se…